Merimelojat ry:n käyttöoikeuskaluston kohtelussa muistettavaa!

20.7.2014

Moni meistä käyttää seuran käyttöoikeuskajakkeja ja varusteita. Suurin osa epäilemättä kohtelee niitä hyvin, mutta viime aikoina on valitettavasti tullut ilmi myös päinvastaisia tapauksia. Jopa tänä vuonna hankittuja kajakkeja on vahingoittunut korjauskuntoon. Muistin virkistämiseksi muutama tärkein sääntö seuran omistamien kajakkien eli käyttöoikeuskajakkien käsittelystä:


Hyvät Merimelojat!

Keskellä kaunista kesää joudun ikäväkseni palauttamaan mieliin joitakin perusasioita.

Moni meistä käyttää seuran käyttöoikeuskajakkeja ja varusteita. Suurin osa epäilemättä kohtelee niitä hyvin, mutta viime aikoina on valitettavasti tullut ilmi myös päinvastaisia tapauksia. Jopa tänä vuonna hankittuja kajakkeja on vahingoittunut korjauskuntoon.

Muistin virkistämiseksi muutama tärkein sääntö seuran omistamien kajakkien eli käyttöoikeuskajakkien käsittelystä:

  • Kajakkiin istutaan vain vedessä
  • Kajakki lasketaan vajalla puiselle alustalle (laituri, pukit) ja saarissa ns. lötköpötköille tai muulle pehmeälle alustalle
  • Rantaan tai laituriin törmääminen on kielletty - kajakki pysäytetään ja sieltä  noustaan ulos ennen kuin se osuu pohjaan tai esteeseen
  • Kajakki nostetaan veteen ja sieltä pois - rantaan vetäminen ei ole sallittua
  • Säätöevä ja peräsin on nostettava ennen rantautumista
  • Kuntokajakeissa ja surfski-kajakeissa on pohjaperäsin, joka vaurioituu kiveen osuessaan. Niillä ei pidä meloa matalassa rantavedessä eikä tunnettujen karikoiden läheisyydessä.


Näiden perussääntöjen noudattamatta jättämisestä seuraa vahinkojen korvausvelvollisuus. Tahallaan vaurion aiheuttaneelta jäseneltä veloitetaan korjauskustannukset kokonaisuudessaan.

Jos melot vahingossa karille, kajakki putoaa sitä kantaessasi, tai vaurioituu muun lievän huolimattomuuden vuoksi, velvollisuutesi on ilmoittaa asiasta välittömästi vajamestarille, sähköpostitse vajamestari@merimelojat.fi tai puhelimitse. Luonnollisesti osallistut taitojesi puitteissa aiheutuneen vaurion korjaamiseen. Itse aiheutetun vaurion salaamisesta seuraa täysi korvausvelvollisuus.

Jos havaitset jonkun vaurioittavan seuran kajakkia tai muuta omaisuutta, ilmoita siitä vajamestarille tai muille hallituksen jäsenille.

Rauli Rautavuori
puheenjohtaja