Ykan kymppi (Y-10)

Vuoden 2023 Ykan kymppi melotaan su 21.5., lähtö klo 12. Osanottajille otetaan aika.

Ykan kymppi eli Y-10 on Merimelojat ry:n vuosittain toukokuussa seuran vuosipäivää (21.5.) lähimpänä sunnuntaina järjestämä kuntomelontatapahtuma, jossa osanottajat kiertävät noin 10 km mittaista reittiä Seurasaaren, Mustasaaren, Lehtisaaren ja Kuusisaaren.

Tapahtuma on nimetty Yrjo "Yka" Hietasen, vuoden 1952 Helsingin kisojen olympiavoittajan ja edesmenneen kunniapuheenjohtajamme mukaan. Ensimmäinen Ykan kymppi järjestettiin 16.5.1981. Silloin osallistujia oli noin kolmekymmentä.

Kuntotapahtuma on maksuton ja avoin kaikkien melontaseurojen jäsenille alukseen ja lapakulmaan katsomatta. Osanottajille otetaan aika. Aika julkaistaan, jollei osanottaja ilmoittautumisen yhteydessä sitä kiellä. Osanottajan on kaatumistilanteessa kyettävä kiipeämään käyttämäänsä kajakkiin/kanoottiin takaisin. Muiden seurojen jäsenillä on oltava oma melonnan kattava vakuutus.

Tapahtumassa noudatetaan Suomen antidoping-säännöstöä.

Ilmoittautuminen tapahtumapäivämä klo 10.30 alkaen Meri­melojien vajasaarella. Lähtö klo 12 Merimelojien majan ja Soutustadionin välistä. Reitti  ylittää Seurasaarenselän, kiertää Musta, Lehti ja Kuusisaaren, sekä palaa Merimelojien vajalle Rajasaaren ulkopuolelta. Reittikartta tällä sivulla sekä ilmoittautumisen yhteydessä Merimelojien vajalla.