Tervetuloa virkistysmelontaan!

Virkistysretki Porvooseen 27.5.2006 (Kuva Risto Jaatinen)

VIRKISTYSJAOSTON RETKET

Virkistysjaoksen torstairetket starttaavat vajalta kesäkaudella joka torstai klo 18.00, eli silloin ollaan kajakissa vesillä lähtövalmiina.

Virkistysjaoston toimintaan ja melontoihin muutoksia – uusia vetäjiä kaivataan!

Virkistysjaostoa pyörittää jatkossa ohjaajien ryhmä, joka sopii keskenään järjestettävistä melonnoista. Ryhmään otetaan mielellään mukaan uusia vetäjiä.

Lyhyitä ja pitkiä melontoja torstai-iltaisin

Tulevana kesänä virkistysjaosto järjestää kahdentasoisia torstain iltamelontoja: pidempiä ja tahdiltaan reippaampia sekä lyhyempiä ja tahdiltaan rauhallisempia. Pidemmillä melotaan noin 15-25 kilometriä, lyhyemmillä n. 10-15 km. Kesto on noin kolme tuntia.

Oletuksena on, että osallistujalla on riittävästi melontakokemusta pidempään matkaan ja vauhdikkaaseen tahtiin. Lyhyemmät ovat tahdiltaan rauhallisia, ja ne sopivat melontakoulun äskettäin käyneille, joilla on hieman kokemusta myös tiistain tutormelonnoista eli TiTu-melonnoista.

Kohde sekä arvio matkan pituudesta kerrotaan mahdollisuuksien mukaan edellisenä keskiviikkoiltana Merimelojien Facebook-sivulla. Sää sanoo kuitenkin aina viimeisen sanan, joten voi olla, että lopullinen kohde päätetään vasta vajasaaren laiturilla.

Tavoitteena on järjestää ohjattu melonta molemmille vauhtiryhmille joka torstai, mutta tämä edellyttää lisää innokkaita ja aktiivisia merimelojia ohjaajaporukkaan. Jos torstaille ei löydy virkistysmelonnan vetäjää, tarkoittaa tämä omatoimimelontaa tai seurueen kokoamista paikalla olijoista.

Miten mukaan virkistysmelonnan ohjaajaksi?

Virkistysmelonnan ohjaajalta ei vaadita pitkää kouluttautumista, vaan esimerkiksi pari kesää lähivesiä ahkerasti kolunnut meloja voi päästä vetämään torstaimelontaa esimerkiksi melontakoulun apuohjaajan paikalta. Myös muu kokemus ja osaaminen huomioidaan, vaikkei aiempaa ohjaajakokemusta ole. Jos oma kokemus askarruttaa, pistä viestiä virkistys@merimelojat.fi tai tule melontaan mukaan, ja kysele!

Ilmoittaudu mukaan virkistysmelonnan ohjaajaporukkaan osoitteeseen virkistys@merimelojat.fi

Virkistysmelontojen vetämisestä kuittaa itselleen hyvien kokemusten ja mukavan seuran lisäksi talkoopisteitä. Isommalla ohjaajaporukalla on helpompi suunnitella myös viikonloppumelontoja, joita toivottavasti saamme ensi kesänä järjestettyä!

Ensimmäinen virkistysmelonta on to 3.6 klo 18 (mela vedessä).

Torstaimelontojen lisäksi virkistysjaos järjestää päiväretkiä lähisaariin ja erinäisiä virkistäviä tempauksia, kuten puurojuhlat ja laskiaisrieha. Näistä tiedotetaan Merimelojien nettisivuilla ja epävirallisessa Facebook-ryhmässä. Virkistysmelontareissujen tavoite on korkealla: mahdollisimman paljon hauskaa per melottu kilometri. Pullaa ja lettuja unohtamatta. Tervetuloa mukaan!

Uudelle jäsenelle virkistysjaoksen torstaimelonnat tarjoavat yhden väylän saada tuntumaa omaan melontaan, seuran toimintaan ja melontakulttuuriin. Jokaviikkoiset torstaimelonnat helpottavat lajiin tutustumista melontakoulun jaTiTun(Tiistain Tutor-melonta) jälkeen, tuovat säännöllisen rytmin melontaan ja uusia melontakavereita. Ryhmän melontavauhti sovitetaan aina hitaamman mukaan, joten ei ole pelkoa, että jäisi muiden tahdista. Aloittaminen ryhmässä, jossa on päävetäjä ja apuohjaajia, on turvallisempi tulokulma melonnan pariin kuin vasta-alkajien omatoimimatkat merellä. Kajakille sopivat maihinnousupaikat ja erilaiset sääolot tulevat tutuiksi. Jokaviikkoisen torstaistartin myötä ei tule houkutusta ajoittaa vesille lähtöjä vain aurinkoisiin tuulettomiin sunnuntaipäiviin – jolloin kausi typistyisi melko lyhyeksi.

Muutaman kauden meloneelle virkistysmelonnassa voi hahmottaa, mitä on jo oppinut, ja mitä kaikkea opittavaa melonnan saralla vielä riittää. Tällöin on jo kertynyt valmiuksia auttaa ja opastaa tulokasmelojia ja huomata hienovaraisempia kehittämistarpeita omassa melontatekniikassa. Tässä vaiheessa nälkä kasvaa syödessä eli mieli halajaa jo kaukaisemmille virkistyskohteille ja muidenkin melontamuotojen pariin.  Melontavarusteissa huomaa jatkuvasti täydennettävää. Kokeneempien melojien vinkeillä voi säästyä virhehankinnoilta melontatarvikkeiden valtameressä. Ja juuri niiden kokeneiden kollegoiden seurassa voi välillä ylittää omat mukavuusrajansa ja siten kehittyä melojana.

Kokeneelle konkarille virkistysmelonnan viehätys tulee – melonnan lisäksi – ­ samanhenkisestä melontaseurasta, toisten melontatarinoista, melontahankintojen vertailusta, uusien virkistyskohteiden löytämisestä ja kokemusten jakamisesta. Palkitsevaa on opettaa muita ja nähdä aloittelijoista kehittyvän taitavia aktiivimelojia.

Kaikille melojille virkistysmelonta on helppo tapa irrottautua arjesta, jättää mantereen kiireet taakseen ja vain nauttia merestä. Työasiat unohtuvat keskittyessä melontaan. Meriympäristön kauneus ja rauha palauttaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Palatessa on helppo hymyillä.

Lisätietoja jaoston toiminnasta vetäjältä: virkistys(at)merimelojat.fi