Kesäretket 2012

 

Vuoden 2012 toteutunut retkiohjelma

  

14.–17.6. Saaristomeren pidennetty viikonloppuretki

Retki on ohi, vetäjänä meloi Mara. Reitti Kasnäs-Klobbarna (yö)-Rosala-Snåldö-Vänö (yö)-Tistronskär-Helsingholm (sauna ja yö)-Högsåra-Kasnäs. Sää suosi retkeä, sillä koko ajan oli tyyntä, myötätuulta tai hyvin heikkoa vastatuulta, ja aurinkoista paitsi lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuna, jolloin satoi. Yhteensä 15 osallistujaa ja 72 melontakilometriä.

 

21.–24.6. Skorvanin juhannusretki

Retki on pidetty, vetäjänä toimi Mara. Meno keskireittiä vaja-Bodökobben (yö)-Skorvan, paluu sisäkeskireittiä Skorvan-Hirsala-Stora Herrö-Suvisaaristo Suinon ja Ramsön sekä Skataholmenin ja Svartholmenin välistä-Iso Vasikkasaari-vaja. Yhteensä kuusi osallistujaa ja 54 melontakilometriä. Mennessä hieno aurinkoinen ja tyyni sää, palatessa pilvistä ja pohjoisluoteissivutuulta.

 

28.6.–1.7. Padvan runtti

Retki on ohi, vetäjänä toimi Timo M. Reitti  Bengtsårin leirisaari/Sköldarnäsin laituri-Västerskär (yö)-Ulkoluoto itäpuolelta-Anderskär (yö)-Bromarv-Muru (yö)-Bengtsår. 16 osallistujaa ja 72 melontakilometriä.

 

14.–15.7. Skorvanin viikonloppuretki
Retki on ohi, vetäjinä olivat Arja ja Eero P. Reitti vaja-Iso Vasikkasaari-Medvastö-Skorvan ja paluu samaa väylää. Yhteensä viisi osallistuja ja 57 melontakilometriä.

 

20.–29.7. Itäinen Suomenlahti

Retki on päättynyt, vetäjänä meloi Mara. Reitti Haminan Tervasaari-Hietamaa (yö)-Aarholma-Tammio-Ulko-Tammio (2 yötä)-Koivuluoto-Kilpisaari (yö)- Haapasaari-Askeri-Reiskeri (yö)-Ristisaari-Kaunissaari (sauna ja yö)-Kotkan keskusta-Varissaari-Kukouri-Lehmäsaari (yö)-Kuolioluoto-Suursaari-Rullouri-Karjala-Hietamaa (yö)-Haminan Tervasaari. Ensimmäinen päivä kaunista säätä, sitten kolme päivää navakkaa, ajoittain kovaa lounaisvastatuulta, mikä aiheutti yhden lepopäivän Ulko-Tammiossa. Tämän jälkeen heikkoja tuulia ja jopa pläkää. Yhteensä 11 osallistujaa ja 160 melontakilometriä.

 

18.–19.8. Skorvanin viikonloppuretki 
Retki on päättynyt, vetäjänä toimi Anneli S. Reitti vaja-Skorvan sisäreittiä, maatauko Stora Herrössä, paluu pääosin keskireittiä, maatauko Isossa Vasikkasaaressa.  Keli oli erinomainen, menomatkalla vastatuulta ja paljon aurinkoa, paluumatkalla myötätuulta ja vähän sadetta. Yhteensä 6 osallistujaa ja 55 melontakilometriä.

 

7.–9.9. Skorvanin viikonloppuretki

Retki on pidetty, vetäjänä meloi Panu H. Reitti vaja-Miessaari-Torra Lövö (yö)-keskireittiä Skorvaniin-sisäreittiä vajalle. Perjantaina kohtalaista luoteistuulta, lauantaina heikompaa luoteistuulta ja vaihtelevaa säätä. Sunnuntaina kohtalaista länsiluoteistuulta ja puolipilvistä. Yhteensä 56 melontakilometriä ja 5 osallistujaa.

 

4. –7.10. Puulan ruskaretki

Retki on pidetty, vetäjänä toimi Pertti R. Reitti Viljakkalansaari (Ahola)- Varissaari ("Alttarisaari" eli raukkinähtävyys)-Soisalonselkä-Puukonsaaren pohjoisranta-Hirsisaari-Siekkisensaaren pohjoispuolitse-Riuttanen (sauna ja yö)-Purinsaaren ja Vehkasaaren sekä Koveronsaaren ja Ihotun välistä etelään-pohjoiseen Karhusaaren lahteen-Hirsisaari-Puukonsaaren pohjoisrantaa kaakkoon-Ison Säkkisalon länsipuolitse pohjoiseen-Laajalahti (yö)-Komurinsaaren pohjoispuolitse Papusaareen-Soisalonselkä-pohjoiseen Haapaniemen ympäri ja Viljakkalansaareen Aholaan. Todella kaunis ruska ja raukkeja nähtiin. Sää ensin heikkoa tai kohtalaista kaakkoistuulta, sitten lauantaina kohtalaista etelätuulta ja sadekuuroja. Sunnuntainakin pilvistä, kylmempää ja heikkoa etelätuulta. Yhteensä 10 osallistujaa ja 71 melontakilometriä.

 

Vuoden 2012 melontaretket on nyt pidetty. Yhteensä 8 retkelle osallistui 74 henkilöä ja melontakilometrejä kertyi 597.

Retkijaosto kiittää vetäjiä ja osallistujia mukavista retkistä ja toivottaa jäsenet tervetulleiksi melontamatkoille ensi vuonnakin.