Kesäretket 2009

Melontakauden 2009 toteutunut retkiohjelma

 

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

 

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 20 km.

 

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

 

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 50 km.

 

4 = erittäin vaativa. Hyvin pitkät aavaosuudet. Pitkä reitti, päivämatka jopa yli 50 km.

 

 

Retket vuonna 2009:

 

 

Helatorstain retki 20.-24.5.

Retki pidetty, vetäjänä Pertti R. Yhteensä 13 osallistujaa ja 104 melontakilomeriä. Reitti Sahanlahti (yöpyminen illalla)-Liehtalan museotila-Hietasaari (sauna ja yö)-Värrätsaari-Vekarsalo (yö)-Rokansaari (sauna ja yö)-Sahanlahti.

 

Padvan runtti 4.6.-7.6.

Retki pidetty, vetäjänä Mono. Yhteensä 11 osallistujaa ja 76 melontakilometriä.

Reitti: Bengtsår- Prästö-Storholmen-Västerskär (yö)-Ramsö-Granholmen-Ulkoluoto-Pettu-Anderskär (yö)-Moö-Bromarv (maaylitys)-Hummeldal (sauna ja yö)-Gråö-Bengtskår.
 

Skorvanin koulutusretki 6.-7.6.

Retki pidetty, vetäjinä Arja ja Eero. Yhteensä 11 osallistujaa ja 56 melontakilometriä. Reitti mennessä Suvisaariston läpi ja sisäreittiä, tullessa Kajakuksen laiturin kautta.

 

Suomi meloo 6.6.-13.6. Iisalmi-Kotka

Tapahtuma on pidetty, seuran osalta järjestelijänä toimi Ingrid Aminoff. Yhteensä 12 merimelojaa oli mukana, reitin pituus 642 km.

 

Saaristomeri 11.-14.6.

Retki on pidetty, vetäjinä Mara, Hannu T. ja Jyri J. Yhteensä 17 osallistujaa ja 76 melontakilometriä. Reitti Kasnäs-Klobbarna (yö)-Rosala-Skåldö-Vänö (sauna ja yö)-Tunnhamn-Etelä-Benskär- Helsingholmen-Sandön (yö)-Högsåra ja sen mainio kahvila-Kasnäs.

 

Skorvanin juhannusretki 19.-21.6.

Retki on pidetty, vetäjinä Anneli L. ja Arja W.  Yhteensä 8 osallistujaa ja 54 melontakilometriä. Reitti mennessä vaja-Iso Vasikkasaari- Suvisaaristo-Stora Herrö-Skorvan, palatessa keskireitti.

 

Saaristomeri aloittelijoille 6.7.-11.7.

Retki on pidetty, vetäjinä olivat Kari ja Maria H. ja Sari L.. Yhteensä 78 melontakilometriä, 14 osallistujaa. Reitti Kasnäs-Storholmen (yö)-Rosala-Hiittinen-Ersholmen (yö)-Högsåra-Sandön (3 yötä)-Kasnäs.

 

Helsinki-Kotka-Helsinki 17.7.-26.7.

Retki on pidetty, vetäjinä toimivat Reino K. ja Taina K. Retki lyheni puolella, joten kääntöpaikkana oli Pellinki. Neljä osallistujaa, 130 kilometriä. Reitti vaja-Sirpalesaari-Villinki-Krokholmen (yö)-Onas-Norrholmen-Klovaharun-Sandön (yö)-Tirmo-Äggskär (yö)-Svartbäck-Norkulla (yö)-Storören-Pyysaari-Eteläsatama-vaja.

 

Pohjoinen Saaristomeri 29.7.-2.8.

Retki on pidetty, vetäjinä toimivat Taina K. ja Reino K. Yhteensä 9 osallistujaa ja 108 melontakilometriä. Reitti Iniö (Keistiö)-Immaskär (yö)-Jungfruskär (yö)-Houtskari (Näsby, yö)-Hamnskär (yö)-Iniö-Keistiö.

 

Ruotsin Itä-Göötanmaan saaristo 3.7.-12.7.

Retki on pidetty, vetäjänä oli Johan H.  Yhteensä oli 13 osallistujaa ja 151 melontakilometriä. Reitti Tyrisslöt (Norra Finnö)-Kalmarudden (Vänsö)-Aspöja-Bergön-Gibbnäsudden-Arkö-Långholmen Korsön lähellä (yö)-Svartskären-Isö-Lilla Krokholmen-Nävekvarn (yö)-Isö-Arkösund-Aspöja (yö)-Ådskär (Missjön luonnonsuojelualue)-Kupan-Älgskär-Gubben-Stora Tallskär-Harstena (2 yötä)-Kråkmarön kalastajakylä-Harstena (yö)-Grönsöhuvud-Väggö (Ämtö)-Getteröströmmen-Finnarudd-Tyrisslöt.

 

Porvoon tienoot 15.-16.8.

Retki on pidetty, vetäjinä toimivat Arja ja Eero P. Yhteensä 33 kilometriä melottu, 12 osallistujaa. Reitti Porvoonjoki-Stensbölen selkä-Fladan-Vessölandetin silta-Furuholmen (yö)-Porvoonjoki.

 

Vuoden 2009 retket on pidetty. Yhteensä 10 retkellä oli 145 melojaa ja melontakilometrejä kertyi 1487. 

 

Retkijaoksen kuvailta pidettiin vajalla 20.10.2009. Paikalla oli 30 jäsentä ihastelemassa tämän vuoden retkikuvakavalkadia.

 

Kiitoksia retkenvetäjille ja osallistujille!