Kesäretket 2021

Lounas- ja uimatauko / Saaristomeri 2020
Matkalla Sundharunin majakalle / Tammisaari 2020
Ouran check-in / Selkämeri 2020


Tulevalle 90-vuotisjuhlakaudelle on tiedossa monenlaisia melontajuhlaseikkailuja. Luvassa on juhlaretkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille retkeilijöille, järvillä ja merillä, kotimaassa ja kauempana. Varmasti siis löytyy jokaiselle juhlan aihetta, eli rohkeasti mukaan! 

Ilmoittautumiset retkille alkavat 15.3.2021 klo 18 ellei retkikuvauksen yhteydessä toisin mainita. 

Osa ilmoittautumisista tapahtuu erillisellä linkitetyllä lomakkeella, ja osa suoraan vetäjän sähköpostiin. Mahdollisia varaslähtöilmoittautumisia ei retkenvetäjä välttämättä huomioi. 

Ennen ilmoittautumista tulee lukea huolella retken kuvaus ja varmistaa, että retki on omalle tasolle sopiva. Huomioi myös, että jos retkelle lähdetään autoilla, tulee jokaisen osallistujan maksaa retkimaksu, joka muodostuu polttoainekuluista ja esim. mahdollisista majoituskuluista. Kaikki seuran retkille osallistuvat sitoutuvat noudattamaan retkisääntöjä, joihin tulee tutustua ennen retkeä:

https://merimelojat.sporttisaitti.com/toiminta/retkijaosto/retkisaannot/

Retkien vaativuusluokitukset ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.  

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

4 = erittäin vaativa. Erittäin suuret selkävedet, pitkiä välimatkoja ilman rantautumismahdollisuutta. Päivämatkat jopa yli 50 km.

Huomaa, ettei vaativuus muodostu ainoastaan päivämatkojen pituudesta, vaan myös retken melontavauhdista, keli- ja rantautumisolosuhteista sekä kajakinkäsittelytaidoista, jotka melojan tulee itsenäisesti hallita. Helpommalla retkellä voi eteneminen olla keskimäärin 4-5 km/h kelluntataukoineen, kun taas vaativammalla retkellä jopa yli 7 km/h. Aallokko- ja tuulimelontaosaamista sekä hankalampia rantautumisia ja lähtöjä edellytetään vaativammilla retkillä, kun taas helpommilla niitä harjoitellaan yhdessä. Retkenvetäjältä saa halutessaan tarkempaa tietoa tietyn retken sopivuudesta juuri omaan taitotasoon. Huomaa myös, ettei kelin helppoutta voi koskaan taata, joten helpoillakin retkillä osallistujalta edellytetään aina riittävää itsenäistä kajakin hallintaa mahdollisesti nopeasti muuttuvissa keliolosuhteissa. 


 

Skorvanin kevätjuhla 21.–23.5.2021
Vetäjinä Nädia Radi ja Hemppa Modig. Vaativuustaso 1(-2).

Kevätjuhlaretki on melottu menestyksekkäästi seitsemän mahtavan melojan voimin vastatuulessa, aallokossa, sateessa, auringonpaisteessa, sumussa, pläkässä ja myötätuulessa. Perjantaina 21.5. lähdimme vajalta Merimelojien juhlaliputuksen saattamina. Pahimman vastatuulen matkalla vältimme rantoja kierrellen, ja retken ensimmäinen yö vietettiin Rövarenilla. Lauantaina puskimme sisukkaina sisäreittiä Skorvölle asti, jossa meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi shamppanjan ja kakkujen kera. Lisäksi juhlistettiin saaren saunan ja saunatuvan 40-vuotispäivää. 

Sunnuntaiaamun sakea sumu ehti hieman hälvetä ennen lähtöämme, mutta hetken saimme sitäkin ihastella kajakeista käsin. Kahden päivän vastatuulen jälkeen peilityyni meri ja auringonpaiste saattelivat meitä Rövarenin kautta Torra Lövön merellisten maisemien lounasravintolaan, josta myötätuuli siivitti matkaamme läpi jollakilpailujen suorinta ulkoreittiä takaisin majalle. Kilometrejä loistava juhlaretkueemme keräsi yhteensä 62. 

------

Linnansaaren norppajuhla 11.–16.6.2021

Vetäjinä Henri Modig ja Nädia Radi. Osallistujia oli kymmenen, 8 osallistujaa + vetäjät.

Melottuja kilometrejä tuli 87 km kuudelle päivälle. Lähtö hyvässä säässä Rantasalmen Järvisydämestä
Mäntyluotoon yöksi. Lauantaina tuli kova vastatuuli ja meloimme hitaasti Kaitsaareen lounaalle, jossa
päätimme jättää Seurasaaren väliin ja yrittää Iso-Tuunakseen yöksi. Tuunaanselän ylitys kovassa
sivumyötäsessä oli jännittävä kokemus. Sunnuntai oli lämmin sadepäivä ja liplattelimme
Sammakkoniemen leirintäalueelle, jossa pääsimme hyttysiltä saunaan. Maanantai oli vapaaehtoinen
vapaapäivä. Oraviin ei lähtenytkään kukaan. Osa retkikuntalaisista meloi Linnansaaren ympäri ja käveli 7
km luontopolun. Illalla lisää saunaa. Tiistaina odottelimme Vieno-myrskyn tyyntymistä myöhään. Lopulta
klo 17 lähdimme etsimään suojaisia reittejä päätyen yöksi Kirvessaaren läntiselle tulipaikalle, josta oli
mainio ilta-aurinkonäkymä Kuivaselälle. Myhkyrä jäi väliin. Keskiviikkona varoen kovaa luoteistuulta
palasimme takaisin Järvisydämeen.

Matkaa verottivat suurilla selillä puhaltaneet kovat tuulet. Jälkiviisaana voisi suositella retkialueen
keskittämistä Linnansaaren länsipuoliselle saarialueelle Paavalinsaari-Linnansaari -välille, jossa vaikutti
olevan vähemmän suuria selkiä, sekä enemmän komeita kalliorantoja ihailtavaksi. Norppahavaintoja
emme tehneet. Vesiliikenne oli todella vähäistä.

------

Saaristomeren juhlaretki 17.–20.6.2021
Retki on pidetty vastakohtaisissa säissä - vasta- ja myötätuulessa. Vetäjänä oli Mara ja apuvetäjänä Jan. Vaativuustaso 2. 

Lähtöpaikan etsiminen Kvivlax-Krok -akselilta ei ollut helppoa, sillä kaikki venerannat ovat yksityisiä. Lopulta pääsimme vesille Krokista ja suuntasimme ekaksi yöksi Berghamniin.

Perjantaina meidät kohtasi luvattu navakka etelätuuli (8-9 m/s), jota jatkui koko päivän. Saari kerrallaan sinnittelimme Nötöä kohti, mutta reittiä piti lyhentää. Nötön sauna korvasi osan vaivoista. Lauantaina uimme sitten Björkön sisäjärvessä norppia matkien täydellisessä säässä, meloimme myötätuulessa pohjoiseen oletettuun leirisaareen, mutta totesimme Stora Hästöhön päästyämme venelijöiden vallanneen sen perinpohjaisesti. Täyskäännös lahden suulla ja itään Konungskäriin! Siellä yötuuli ravisteli telttoja, mutta aamulla se tyyntyi täysin palatessamme lähtöpaikkaan.

Perjantain vastatuuli ei loppujen lopuksi niin kamala ollutkaan; se pani yrittämään ja seuraavana päivänä tiesi ansainneensa myötätuulen. Lisäksi 21 melojan ryhmä pelasi saumattomasti yhteen koko retken ajan. Mukana oli ensikertalaisia, joita ei erottanut monta kertaa mukana olleista mitenkään. Syntymäpäiväsankareitakaan ei vesillä unohdettu, ja vetäjä oli myös kiitollinen saamastaan huomionosoituksesta. Seuran retkimelontaa siis parhaimmillaan.

Afrikan rantaviivan muotoinen reittimme oli Krokin yksityinen veneranta- Berghamn (yö)-Kappalholmen-Nötö (kauppa, sauna ja yö)-Björkö-Aspö-Brunskär-Stora Hästö-Konungskär (yö)-Krok. 21 osallistujaa ja 78 melontakilometriä.

------

Helsinki – Tallinna juhlamelonta 26.–29.6.2021
Vetäjänä Andrei Zhdanov, vaativuustaso 3-4

Reitti: Melomme Merimelojien vajalta Tallinnan keskustaan Kallbådanin majakan kautta ja palaamme laivalla.

Alustava reittisuunnitelma:
26.6. Merimelojien vaja -- Söderskär (Porkkalanniemi) - noin 40 km.
27.6. Vierailu Kallbådanin majakalla ja Suomenlahden ylitys. Söderskär -- Kallbådan -- Naissaar - noin 50 km. Kallbådanissa pidetään taukoa.
28.06: Naissaar -- Tallinnan keskusta - noin 30 km, paluumatka laivalla Helsinkiin.

Jos saamme luvan telttailla yön yli Kallbådanin majakkasaarella (vetäjä neuvottelee majakkasaaren hoitajan kanssa), retkisuunnitelma muutetaan leppoisammaksi: melomme neljä päivää (Merimelojien vaja -- Skorvö -- Kallbådan -- Naissaar -- Tallinna), päivän kilometrimäärä noin 25--30.

Kustannukset: paluumatkan laivalippu +  Kallbådanin vierailumaksu (tarkka summa ilmoitetaan myöhemmin). Osallistujien määrä: max 4 hlöä + vetäjä.

Edeltävät vaatimukset: melontakokemusta (noin 200 km tänä kesänä on riittää), luotettava kajakin hallinta aallokossa (noin 1 m korkea). Huom! Suomenlahden ylitys kestää noin 8 tuntia ja sen aikana ei ole mahdollisuuksia rantautua. Se tarkoittaa että  osallistujien täytyy osata käyttää vessaa ilman rantautumista (esim. yksi mahdollinen vaihtoehto on "vessauinti").

Varusteet: tavallisten varusteiden lisäksi jokaisella melojalla täytyy olla kansikompassi ja kajakkikärry. Kansikompassin saa halutessaan lainaksi retkijaostolta. 

Keli: jos tuulen nopeus on yli 8 m/s, retken peruutetaan.

Ilmoittautumiset ja kysymykset: andrey.zhdanov( )alumni.aalto.fi

Ilmoittautuessa on mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- melontakokemus lyhyesti

------

Vaasan saariston juhlaretki 3.–10.7.2021
Retken vetäjinä Renita Niemi ja Ralf Sund. Vaativuustaso 2+

MAAILMANPERINTÖ MERIMELOJILLE HYMYILI

Merimelojien juhlavuoden retki Vaasan saaristossa sään haltioiden hellässä huomassa saatiin vietyä läpi 11 melojan voimin. Yhdelle päivälle sattui sen verran tuimaa tuulta, että vietimme yhden maapäivän Mikkelinsaarten Kummelskärerissa vanhalla merivartioasemalla. Seuraavana päivänä laiskottelupäivä kompensoitiin 43 kilsan päivämatkalla. Leppeä myötäinen tuuli teki päivästä helpohkon. Sää oli 90 %:sti täydellisyyttä hipova. 

Meloimme yhteensä 165 kilometriä Unescon luonnon maailmanperintöalueella, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Bongattiin maannousun jäljet luonnossa, merikotkia ja muutamia kiviä. Karikkoisuus on Vaasan saaristossa mainettaan vähäisempää. 

Listalle kirjautui Strömsön kuvausalue, Raippaluoto, Valassaarten majakka, Svedjehamnin maannousun nähtävyydet, Mikkelinsaaret ja Jannen Saluunan kalasoppa. Yöpymispaikat vaihtelivat hyvistä kohtuullisiin. Lähtö- ja tulopaikkana toimi Vaasan Kanoottikerhon vaja Vaskiluodossa. Saapuminen retken päätteeksi vajalla oli peruskurssi menossa ja malliksi teimme täydellisen väylän ylityksen, joka huomattiin. 

Merimelojien juhlavuotta kunnioitettiin aamu- ja iltasoitoilla; melodikan haikea ujellus nukutti ja herätti. 

Kommelluksia oli vähän. Yksi vaikeasti irroitettava punkki ja säilykepurkin kannesta viiltynyt haava tulevat mieleen. Eli ei edes ihan normaalin tasolla. Huippukelit, huippujengi ja maailman kaunein saaristo (huom. arvioija ei ole täysin objektiivinen) on yhdistelmä, josta syntyy aika hyvä melontaretkikokemus.  

------

Saaristomerijuhla, 10.7.–16.7.2021
Retki on melottu paahteisessa helteessä, vetäjänä Matti Ojala.

Kiersimme Saaristomeren kansallispuistoa myötäpäivään. Tavoite oli tutustua Saaristomeren kansallispuiston keskeisiin saariin.

Melottu reitti kohteineen: Kasnäs – Vänö (Y) – Yxskär (Y) – Borstö - Trunsjö – Fårö – Nötö/Kappalholmen (Y) – Aspö – Trån – Stora Hästö – Konungskär/Birsskär (Y) – Hummelskär – Berghamn – Brännskär – Gullskrona/Furuskär (Y) - Högland – Sandön (Y) – Kasnäs. (Y=Yöpaikat)

Yhteensä 149 km ja seitsemän osallistujaa.

------

Tammisaaren juhlaretki 12.–16.7.2021 - RETKI ON PERUTTU
Vetäjinä Salla Iivanainen ja Nädia Radi. Vaativuustaso 1. Max 10 osallistujaa

Aloitteleville melojille suunnattu melontareissu Tammisaaren luonnonpuistoon, jonka puitteissa voi harjaannuttaa omia melonta- ja retkeilytaitoja. Päivämatkat max 25 km, edetään leppoisasti. Pakollinen pelastautumisharjoitus ryhmälle vetäjien johdolla ennen retkeä. Samassa tilaisuudessa voidaan keskustella kasvokkain retkeen liittyvistä asioista.

Mukaan tulee pakata viiden päivän ravintotarpeet sekä telttamajoitus. Näissä saat opastusta vetäjiltä. Matkan kustannukset riippuvat sovituista kyydeistä mutta koskevat vain kuljetusta.

Reitti: Merimelojien maja – Tammisaaren vierasvenesatama - Rödjan – Modermagan – Fladalandet – Byxholmen – Tammisaaren vierasvenesatama  - Merimelojien maja. Näiden lisäksi voidaan vierailla Jussarössä halukkaiden kanssa, mikäli tuulet ovat suotuisat ryhmän taitotasoon nähden.

Lähdemme liikkeelle Merimelojien majalta 12.7. klo 10.00, ajomatka on noin 1,5 h. Kajakit pakataan yhdessä traileriin 11.7. illalla. Paluu 16.7., lähtö vajalle Tammisaaren vierasvenesatamasta lounaan jälkeen. 

Lisätietoja voi tarvittaessa kysellä Sallalta, salla.iivanainen( )gmail.com

Ilmoittautuminen

RETKI ON PERUTTU.

------

Norja, juhla-Senja 17.–28.7.2021
Vetäjinä Rauli Rautavuori ja Katri Malmström, vaativuustaso 4. 

Retken kohteena on Senjan saari sekä sitä ympäröivät saaret Norjassa hieman napapiiriä pohjoisempana. Retkeen sisältyy 8 melontapäivää. Päivittäin melotaan noin 30–40 km, mutta yksittäiset päivät voivat olla pidempiä tai lyhyempiä. Lisäksi tutustutaan melonnan lomassa alueen vaelluspolkuihin ja nähtävyyksiin.

Retkelle osallistuvan on kyettävä melomaan tyhjällä kajakilla Lauttasaaren ympäri 10 m/s etelätuulella. Lisäksi on kyettävä melomaan Skorvön saarelle 10 m/s vastatuulessa jotakin reittiä. Osallistujan on myös oltava valmis 10 km avomeriylityksiin ja melomaan suurehkossa mainingissa sekä kantamaan kajakkiaan ja muiden kajakkeja vuorovesirannoilla. Osallistujan tulee olla matkan pituuden edellyttämässä melontakunnossa ja osattava toimia paripelastuksessa sekä pelastajana että pelastettavana. Retken vetäjät varaavat oikeuden arvioida osallistujien soveltuvuuden retkelle. Osallistujille järjestetään pakollinen pelastautumisharjoitus.

Retkelle lähdetään seuran bussilla johon mahtuu kahdeksan henkilöä. Melonnan lähtöpaikkaan on kahden päivän ajomatka, yövymme puolimatkassa. Retken kustannusarvio on 180 € per henkilö (sis. bussin polttoaineet, sekä yöpymiset matkalla Senjalle ja takaisin).

Ilmoittautuminen sähköpostitse: vpj( )merimelojat.fi
Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla tai henkilökohtaisesti tavattaessa.

------

Juhlaretki Porkkalasta vajalle, heinäkuu - RETKI ON PERUTTU
Vetäjänä Hemppa Modig, vaativuustaso 1.

Rauhallinen meriretken opetteluretki. Kesto neljä päivää (kolme telttayötä), matkaa yhteensä n. 65 km. Valutaan hitaasti Porkkalasta Lähteelän, Skorvön ja Torra Lövön kautta vajalle. Paljon ranta- ja leiriaikaa, pitkät aamut ja lounaat, sauna Skorvanilla, ei kiirettä. Valitaan tarkempi reitti paikan päällä sään mukaan. On mahdollista mennä hyvällä säällä ulapalle tai huonolla säällä valita suojaisa sisäreitti saarten välissä. Päivämatkat säästä riippuen 10-20 km. Majoituspaikoissa on kuivakäymälät. Nuotio joka ilta riippuen metsäpalovaroituksesta.

Kajakkitraileri pakataan yhdessä vajalla lähtöaamuna. Vesille Linlon vierasvenesatamasta, jonne järjestetään kyyti vajalta Ajomatka Linloon vie 40 min.

Vaatimuksena retkelle osallistumiselle on itsenäinen kajakinhallinta ja eteneminen kohtalaisessa tuulessa ja aallokossa, sekä reipas mieli. Retkikunnan enimmäisosallistujamäärä on yhteensä 10 melojaa.
Ilmoita retkelle osallistuessasi lyhyesti: puhelinnumero, melonta- ja retkeilykokemuksesi varsinkin kuluneelta kesältä ja mahdolliset EA-taitosi.

Ilmoittautumiset: henri.modig( )gmail.com - RETKI ON PERUTTU

------

Hanko – Helsinki -juhla 31.7.–4.8.2021
Retken vetäjänä Ralf Sund. Vaativuustaso 2, keskimääräiset päivämatkat n. 25 km. Osallistujamäärä: 12

Vaatimuksena 200 melottua kilometriä kauden aikana.
Osallistumismaksu 15 e/osallistuja, niiltä, jotka tulevat yhteiskuljetuksella, 0 e niiltä, jotka saapuvat Hankoon julkisilla kulkuvälineillä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Ralf Sund, 050 5634841 ja sundralf( )gmail.com

------

Reskutusjuhla XI 7.–8.8.2021

Tervetuloa Reskutusleirille opettelemaan pelastuksia, hinauksia ja pelastusuintia sekä tutustumaan melojakavereihin. Melonnan vasta tänä vuonna tai ihan viime vuosina aloittaneet ovat erityisen tervetulleita. Reskutusleirillä pääset sisälle tekniikoihin ja opit kajakin käsittelyä. Leirin ohjelmaan voi osallistua oman kiinnostuksen mukaan, kaikessa ei ole pakko olla mukana. Harjoitella voi myös vaativampia tekniikoita. Voit tulla mukaan vain osaksi aikaa tai nauttia saarella olosta koko viikonlopun. 

Lauantain koulutukset vetää Eva-Lotta Backman, sunnuntaina järjestäjäseurojen ohjaajat. 
Mäntysaareen kannattaa tulla jo perjantaina 6.8. Mäntysaari sijaitsee noin kilometrin Lauttasaaren lounaiskärjestä lounaaseen (https://goo.gl/maps/xGp3y5mQqWeCbgUV7). Varsinainen ohjelma alkaa lauantaina klo 9 kokoontumisella saunakalliolla, ja päättyy sunnuntaina klo 15 mennessä. Mahdollisista yhteislähdöistä perjantaina ja lauantaiaamuna tiedotetaan erikseen lähempänä.

Tähän tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, tulet vain paikalle niin kuin sinulle sopii. Osanottajamärää ei ole rajoitettu (2020 oli parhaimmillaan yli 30 henkeä paikalla).

Varaa mukaan:
- Vaihtovaatetta, pyyhe ja saunakamppeet. Sauna on lämpimänä koko leirin ajan, tauoilla on kiva käydä lämmittelemässä.
- Harjoittelu on mukavampaa neopreeni- tai kuivapuvussa. Urheiluvaatteissakin pärjää hyvin. Varaa useita vaihtovaatekertoja melontaan ja alusvaatteiksi ja varustaudu pitkäänkin märkänä oloon.
- Retkeily- ja yöpymisvarusteet, ruokailuvälineet, keitin, astiat ja riittävästi muonaa, myös välipaloja.
- Juotavaa ja juomapullo. Ainakin 3 litraa juomavettä per vuorokausi.
- Jos omistat melakellukkeen, pumpun, hinausköden, kypärän, yms. rekvisiittaa - niistäkin on apua. Köyttä ja narua kannattaa myös ottaa mukaan.
- Nenänipsut, korvatulpat, uimalasit (jos haluat).
- Valaisin, mielellään vesitiivis.
- Hyvä ja leikkisä mieli!

Reskutusleirin järjestävät yhteistyössä Merimelojat ja Helsingin Melojat.
Lisätietoja kannattaa kysellä Matti Palovaaralta, 050-331 8583 tai matti.palovaara( )iki.fi.

------

Bengtskärin juhlaretki 14.–15.8.2021
Vetäjänä Andrei Zhdanov, vaativuustaso 3

Reitti: Melomme Hangon Tulliniemestä Bengskäriin ja takaisin, yöpymme Morgonlandetissa.

Retkisuunitelma:
7.8. Ajamme Helsingistä Hankoon, lähdemme Tulliniemestä. Melomme Morgonlandetiin - noin 15 km
8.8. Melomme Morgonlandetista Bengtskäriin (noin 12 km), vietämme pari tuntia saarella, ja melomme takaisin Tulliniemeen pitämällä taukoa Morgonlandetissa (noin 27 km).

Osallistujien määrä: max 4 hlöä + vetäjä.

Edeltävät vaatimukset: melontakokemusta (noin 100 km tänä kesänä riittää), kokemusta melonnasta aallokossa.

Ilmoittautumiset ja kysymykset: andrey.zhdanov( )alumni.aalto.fi

Ilmoittautuessa on mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- melontakokemus lyhyesti

------

Skorvön ruskajuhla 24.–26.9.2020
Vetäjinä Nädia Radi ja Matti Palovaara. Vaativuustaso 1(-2). 

Perinteinen Skorvön ruskaretki melotaan jälleen syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Ruskaa emme voi taata mutta hyvää seuraa kyllä!

Vajalta lähdemme melomaan perjantaina klo 16, ja yövymme matkan varrella jollakin retkisaarella (esim. Knapperskär, Rövaren). Tarkoitus on saada leiri pystytettyä ennen pimeää. Lauantaina melomme perille Skorvölle ja sunnuntaina palaamme vajalle n. klo 18. Taukoja pidetään kelin ja ryhmän tarpeiden mukaan, reittivalinnat samalla perusteella. Päivämatkat 15-30 km. 

Retki on tasoltaan helppo, mutta viilentyvä meri saattaa lisätä vaativuutta. Kylmän veden varusteet (esim. kuivapuku) mahdollisesti tarpeen. Valaisin pakollinen hämärän ja pimeän varalle. Ennen retkeä pidetään yhteinen kaikille osallistujille pakollinen reskutusharjoitus, jonka ajankohta ilmoitetaan lähempänä retkeä.

Vaatimuksina vähintään 50 melontakilometriä tällä kaudella. Enintään 10 osallistujaa. 

Lisätietoja voi kysellä osoitteesta retki( )merimelojat.fi

Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2021.

-----

Naarajoen-Kangasniemen juhlaruska 29.9.–3.10.2021
Vetäjä Mara, vaativuustaso 2.

Naarajoen-Kangasniemen retki on yhdistetty joki- ja järviretki, jossa on muutamia helppoja koskia, mutta myös kanto-osuuksia. Retki on melonta- ja seikkailupainoitteinen, minkä lisäksi lokakuinen sää voi olla koetteleva. Jos pidät pressun alla kyyhöttämisestä jopa räntäsateessa, tämä retki on sinua varten.

Melontapäiviä on neljä, ja päivämatkojen suunniteltu pituus on enimmillään n. 35 km. Yhteensä n. 100 melontakilometriä on odotettavissa.

Vaatimuksena vähintään 200 km melontaa, yksi Skorvanin retki (vast.) ja pakollinen pelastusharjoitus vetäjän johdolla tänä vuonna ennen retkeä. Osallistujamäärä on käytettävissä olevien retkimuovikajakkien lukumäärän mukainen tai enintään 8 henkeä.

Koskien takia osallistujan käyttöoikeuskajakki voi olla retkellä vain muovia. Oma kajakki saa olla muustakin aineksesta.

Peräkärry pakataan ti 28.9. ja lähtö on keskiviikkoiltapäivänä 29.9. Yksi henkilöauto jätetään odottamaan tulopaikalle Kangasniemelle, ja lähtöpaikka on Naarajärvi, jossa yövytään keskiviikkoiltana. Paluu tapahtuu su 3.10. 

Retken suunnittelussa tarvitaan alla olevia tietoja. Ilmoittautuessa ne on välttämättä mainittava, tai ilmoittautumista ei oteta huomioon:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- onko käytettävissä auto
- kuinka monta kyytiläistä ja /tai kajakkia voi ottaa mukaan
- aikooko osallistuja käyttää omaa kajakkiaan.

Ilmoittautuminen halti_1999( )yahoo.com
 

RETKI ON TÄYNNÄ, MUTTA VARAPAIKALLE VOI ILMOITTAUTUA..