Kesäretket 2021

Lounas- ja uimatauko / Saaristomeri 2020
Matkalla Sundharunin majakalle / Tammisaari 2020
Ouran check-in / Selkämeri 2020


Tulevalle 90-vuotisjuhlakaudelle on tiedossa monenlaisia melontajuhlaseikkailuja. Luvassa on juhlaretkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille retkeilijöille, järvillä ja merillä, kotimaassa ja kauempana. Varmasti siis löytyy jokaiselle juhlan aihetta, eli rohkeasti mukaan! 

Ilmoittautumiset retkille alkavat 15.3.2021 klo 18 ellei retkikuvauksen yhteydessä toisin mainita. 

Osa ilmoittautumisista tapahtuu erillisellä linkitetyllä lomakkeella, ja osa suoraan vetäjän sähköpostiin. Mahdollisia varaslähtöilmoittautumisia ei retkenvetäjä välttämättä huomioi. 

Ennen ilmoittautumista tulee lukea huolella retken kuvaus ja varmistaa, että retki on omalle tasolle sopiva. Huomioi myös, että jos retkelle lähdetään autoilla, tulee jokaisen osallistujan maksaa retkimaksu, joka muodostuu polttoainekuluista ja esim. mahdollisista majoituskuluista. Kaikki seuran retkille osallistuvat sitoutuvat noudattamaan retkisääntöjä, joihin tulee tutustua ennen retkeä:

https://merimelojat.sporttisaitti.com/toiminta/retkijaosto/retkisaannot/

Retkien vaativuusluokitukset ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.  

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

4 = erittäin vaativa. Erittäin suuret selkävedet, pitkiä välimatkoja ilman rantautumismahdollisuutta. Päivämatkat jopa yli 50 km.

Huomaa, ettei vaativuus muodostu ainoastaan päivämatkojen pituudesta, vaan myös retken melontavauhdista, keli- ja rantautumisolosuhteista sekä kajakinkäsittelytaidoista, jotka melojan tulee itsenäisesti hallita. Helpommalla retkellä voi eteneminen olla keskimäärin 4-5 km/h kelluntataukoineen, kun taas vaativammalla retkellä jopa yli 7 km/h. Aallokko- ja tuulimelontaosaamista sekä hankalampia rantautumisia ja lähtöjä edellytetään vaativammilla retkillä, kun taas helpommilla niitä harjoitellaan yhdessä. Retkenvetäjältä saa halutessaan tarkempaa tietoa tietyn retken sopivuudesta juuri omaan taitotasoon. Huomaa myös, ettei kelin helppoutta voi koskaan taata, joten helpoillakin retkillä osallistujalta edellytetään aina riittävää itsenäistä kajakin hallintaa mahdollisesti nopeasti muuttuvissa keliolosuhteissa. 


 

Skorvanin kevätjuhla 21.–23.5.2021
Vetäjinä Nädia Radi ja Hemppa Modig. Vaativuustaso 1(-2).

Melomme retkikauden perinteisen avausreissun Skorvanille, tarkoituksena meloa perjantaina perille asti ja sunnuntaina takaisin. Taukoja pidetään kelin ja ryhmän tarpeiden mukaan, reittivalinnat samalla perusteella. Lauantaina tehdään päivälenkki halukkaiden kanssa, saarelle voi myös jäädä nauttimaan leirielämästä. Päivämatkat n. 25-30 km.

Vajalta lähdetään melomaan perjantaina klo 14 ja paluu on sunnuntaina n. klo 18. Retki on tasoltaan helppo, mutta keväänraikas merivesi saattaa lisätä vaativuutta. Kylmän veden varusteet (esim. kuivapuku) mahdollisesti tarpeen. Ennen retkeä pidetään yhteinen kaikille osallistujille pakollinen reskutusharjoitus 19.5.2021 klo 17.30.

Vaatimuksina vähintään 50 melontakilometriä tällä kaudella. Enintään 10 osallistujaa. 

Lisätietoja voi kysellä osoitteesta retki()merimelojat.fi

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUTUNEITA ON YLI 15 JOTEN RETKI ON TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ. VARASIJOILLE VOI KUITENKIN ILMOITTAUTUA. 

------

Tammisaaren juhlaretki 4.–8.6.2021
Vetäjinä Salla Iivanainen ja Nädia Radi. Vaativuustaso 1. Max 10 osallistujaa

Aloitteleville melojille suunnattu melontareissu Tammisaaren luonnonpuistoon, jonka puitteissa voi harjaannuttaa omia melonta- ja retkeilytaitoja. Päivämatkat max 25 km, edetään leppoisasti. Pakollinen pelastautumisharjoitus ryhmälle vetäjien johdolla toukokuun aikana. Samassa tilaisuudessa voidaan keskustella kasvokkain retkeen liittyvistä asioista.

Mukaan tulee pakata viiden päivän ravintotarpeet sekä telttamajoitus. Näissä saat opastusta vetäjiltä. Matkan kustannukset riippuvat sovituista kyydeistä mutta koskevat vain kuljetusta.

Reitti: Merimelojien maja – Tammisaaren vierasvenesatama - Rödjan – Modermagan – Fladalandet – Byxholmen – Tammisaaren vierasvenesatama  - Merimelojien maja. Näiden lisäksi voidaan vierailla Jussarössä halukkaiden kanssa, mikäli tuulet ovat suotuisat ryhmän taitotasoon nähden.

Lähdemme liikkeelle Merimelojien majalta 4.6. klo 10.00, ajomatka on noin 1,5 h. Kajakit pakataan yhdessä traileriin 3.6. illalla. Paluu 8.6., lähtö vajalle Tammisaaren vierasvenesatamasta lounaan jälkeen. 

Lisätietoja voi tarvittaessa kysellä Sallalta, salla.iivanainen( )gmail.com

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUTUNEITA ON YLI 15 JOTEN RETKI ON TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ. VARASIJOILLE VOI KUITENKIN ILMOITTAUTUA. 

------

Linnansaaren norppajuhla 11.–16.6.2021
Hemppa Modig + apuvetäjä, vaativuustaso 1

Helpohko järviretki Haukivedelle Saimaalle, Linnansaaren kansallispuiston vesille. Kesto kuusi melontapäivää, yhteensä n. 100 km. Pisin päivämatka n. 25 km (=5h melontaa). Yksi mahdollinen saaripäivä. Joka yö telttamajoitus eri paikassa. Pääsy saunaan ja pitsalle sekä kauppaan retken aikana.  Kohteen kotisivu: https://www.luontoon.fi/linnansaari/

Ennen retkeä pidetään erillinen tutustumistilaisuus vajasaarella, jossa käydään retkisuunnitelma läpi ja pidetään pelastusharjoitus. Kaikki retkeläiset osallistuvat trailerin yhteispakkaamiseen retkeä edeltävänä päivänä.

Vaatimuksena retkelle osallistumiselle on itsenäinen kajakin hallinta kohtalaisessa tuulessa ja aallokossa, sekä vähintään 50 melottua kilometriä ennen retkeä kesän 2021 aikana. Retkikunnan koko on 8 melojaa + 2 vetäjää.

Mainitse ilmoittautuessasi kaikki nämä: puhelinnumerosi, mistä kaupunginosasta/kaupunki lähdet matkaan (kimppakyytejä varten), EA-taitosi, suorittamasi melontakurssit tai -koulutukset, kesän aikana kertynyt melontakokemuksesi, onko sinulla auto käytettävissä, kattotelineet, peräkoukku autossa tai ajokokemusta peräkärryn kanssa.

Ilmoittautumiset: henri.modig( )gmail.com

------

Saaristomeren juhlaretki 17.–20.6.2021
Vetäjänä Mara. Vaativuustaso 2. 

Perinteinen pidennetty viikonloppu Saaristomerellä. Päivämatkat n. 25-30 km, yhteensä melontaa n. 60-80 km. 

Alustava retkisuunnitelma on tutustua Saaristomereen Berghamn-Nötö-linjalla ja sään salliessa siirtyä lännemmäksi. Tavoitteena on myös löytää mahdollisia ennen käymättömiä saaria ja nähtävyyksiä. Päivämatkat pyritään pitämään kohtuullisina, jotta saariaikaa jää mahdollisimman paljon. Sää kuitenkin sanelee päätökset.

Vaatimuksina vähintään 150 melontakilometriä, Skorvanin viikonloppuretki (vast.) ja pakollinen pelastusharjoitus vetäjän tai apuvetäjän johdolla tänä vuonna ennen retkeä.  Enintään 15 osallistujaa.

Peräkärry pakataan ke 16.6. ja lähtö on to 17.6. iltapäivällä. Paluu su 20.6. Lähtö- ja paluupaikka on Kvivlax tai Kirjainen.

 

RETKI ON TÄYNNÄ.

------

Helsinki – Tallinna juhlamelonta 26.–29.6.2021
Vetäjänä Andrei Zhdanov, vaativuustaso 3-4

Reitti: Melomme Merimelojien vajalta Tallinnan keskustaan Kallbådanin majakan kautta ja palaamme laivalla.

Alustava reittisuunnitelma:
26.6. Merimelojien vaja -- Söderskär (Porkkalanniemi) - noin 40 km.
27.6. Vierailu Kallbådanin majakalla ja Suomenlahden ylitys. Söderskär -- Kallbådan -- Naissaar - noin 50 km. Kallbådanissa pidetään taukoa.
28.06: Naissaar -- Tallinnan keskusta - noin 30 km, paluumatka laivalla Helsinkiin.

Jos saamme luvan telttailla yön yli Kallbådanin majakkasaarella (vetäjä neuvottelee majakkasaaren hoitajan kanssa), retkisuunnitelma muutetaan leppoisammaksi: melomme neljä päivää (Merimelojien vaja -- Skorvö -- Kallbådan -- Naissaar -- Tallinna), päivän kilometrimäärä noin 25--30.

Kustannukset: paluumatkan laivalippu +  Kallbådanin vierailumaksu (tarkka summa ilmoitetaan myöhemmin). Osallistujien määrä: max 4 hlöä + vetäjä.

Edeltävät vaatimukset: melontakokemusta (noin 200 km tänä kesänä on riittää), luotettava kajakin hallinta aallokossa (noin 1 m korkea). Huom! Suomenlahden ylitys kestää noin 8 tuntia ja sen aikana ei ole mahdollisuuksia rantautua. Se tarkoittaa että  osallistujien täytyy osata käyttää vessaa ilman rantautumista (esim. yksi mahdollinen vaihtoehto on "vessauinti").

Varusteet: tavallisten varusteiden lisäksi jokaisella melojalla täytyy olla kansikompassi ja kajakkikärry. Kansikompassin saa halutessaan lainaksi retkijaostolta. 

Keli: jos tuulen nopeus on yli 8 m/s, retken peruutetaan.

Ilmoittautumiset ja kysymykset: andrey.zhdanov( )alumni.aalto.fi

Ilmoittautuessa on mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- melontakokemus lyhyesti

------

Vaasan saariston juhlaretki 3.–10.7.2021
Retken vetäjinä Renita Niemi ja Ralf Sund. Vaativuustaso 2+, keskimääräiset päivämatkat n. 25 km.

Merenkurkun saaristo on jännittävä tuhansien saarien labyrintti. Sen upeisiin paikkoihin pääsee parhaiten kajakilla. Melomme mm. matalien lahtien yli, De Deer -moreenien välissä ja jättimäisten siirtolohkareiden ohi. Matkalla saatamme bongata muutaman merikotkan tai muun kiinnostavan yksilön. Retki sopii parhaiten melojalle, jolla on jo jonkin verran melonta- ja retkikokemusta sekä kärsivällisyyttä kivisessä ympäristössä. Melansäästäjälle on käyttöä!
 
Vaatimuksena 200 melottua kilometriä kauden aikana ja Skorvanin retki tai vastaava.
Ennen retkeä pidetään yhteinen tapaaminen ja pelastautumisharjoitus, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Osallistujamäärä: 12 (seuran bussi ja yksi henkilöauto), osallistumismaksu 40 e/osallistuja.

Ilmoittautuminen RETKI ON TÄYNNÄ. 

Lisätietoja: Renita Niemi (+358 400 564 759, renita.niemi( )gmail.com)  tai Ralf Sund (+358 50 5634841, sundralf( )gmail.com)  

------

Saaristomerijuhla, 10.7.–16.7.2021
Vetäjänä Matti Ojala, vaativuustaso 3. Pisin melontapäivä on noin 36km.

Kierrämme Saaristomeren kansallispuistoa myötäpäivään. Tavoite on tutustua Saaristomeren kansallispuiston keskeisiin saariin. Saarissa, kuten Nötössä, Korppoossa ja Gullskronassa, voidaan hyödyntää myös kauppaa, kahvilaa tai ruokaravintolaa. Vänössä, Björkössä ja Höglandissa voidaan kiertää luontopolku. Autiotupia käydään katsomassa Gärskärissä ja Konungsskärissä. Jokaiselle päivälle on mielenkiintoista nähtävää.

Vaativa erikoispitkä meriretki, tuulelle avoimia isoja selkiä, säät voivat vaihdella helteestä vesisateeseen, tuulisella säällä korkea aallokko, vedet viileitä, erämaaolosuhteet. Saaristomerellä yövymme kaikki yöt teltoissa. Reitin varrella on tupia, joita voimme käyttää hyväksemme sateisella säällä. Parempi on kuitenkin varautua omatoimisesti tuuleen ja sateeseen.

Melontavauhti noin 5,5–6km/h, mutta kuitenkin hitaimman melojan mukaan mennään. Ottaen huomioon avomeren läsnäolon, tällä retkellä melottava maksimi tuuli on 7m/s. Melontapäiviä seitsemän ja melontakilometrejä tulee yhteensä noin 170km. Viisi päivää keskimäärin noin 28km/päivä ja ensimmäinen ja viimeinen päivä noin 15km.

Vaatimuksena vähintään 150 melontakilometriä tänä vuonna ennen retkeä ja yksi Skorvanin viikonloppuretkeä vastaava retki. Lisäksi tulee osallistua pelastusharjoitukseen vetäjän johdolla tänä vuonna ennen retkeä. Retkelle lähtijöillä tulee olla riittävä kokemus ja varusteet kylmille melontavesille. Retkelle otetaan enintään 12 osallistujaa. 

Ilmoittautuessa mainittava:
- nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite
- lyhyesti melontakokemus
- onko oma auto käytettävissä
- kuinka monta henkilöä voi ottaa kyytiin

Ilmoittautuminen Matti.Ojala( )kavokerr.com

------

Norja, juhla-Senja 17.–28.7.2021
Vetäjinä Rauli Rautavuori ja Katri Malmström, vaativuustaso 4. 

Retken kohteena on Senjan saari sekä sitä ympäröivät saaret Norjassa hieman napapiiriä pohjoisempana. Retkeen sisältyy 8 melontapäivää. Päivittäin melotaan noin 30–40 km, mutta yksittäiset päivät voivat olla pidempiä tai lyhyempiä. Lisäksi tutustutaan melonnan lomassa alueen vaelluspolkuihin ja nähtävyyksiin.

Retkelle osallistuvan on kyettävä melomaan tyhjällä kajakilla Lauttasaaren ympäri 10 m/s etelätuulella. Lisäksi on kyettävä melomaan Skorvön saarelle 10 m/s vastatuulessa jotakin reittiä. Osallistujan on myös oltava valmis 10 km avomeriylityksiin ja melomaan suurehkossa mainingissa sekä kantamaan kajakkiaan ja muiden kajakkeja vuorovesirannoilla. Osallistujan tulee olla matkan pituuden edellyttämässä melontakunnossa ja osattava toimia paripelastuksessa sekä pelastajana että pelastettavana. Retken vetäjät varaavat oikeuden arvioida osallistujien soveltuvuuden retkelle. Osallistujille järjestetään pakollinen pelastautumisharjoitus.

Retkelle lähdetään seuran bussilla johon mahtuu kahdeksan henkilöä. Melonnan lähtöpaikkaan on kahden päivän ajomatka, yövymme puolimatkassa. Retken kustannusarvio on 180 € per henkilö (sis. bussin polttoaineet, sekä yöpymiset matkalla Senjalle ja takaisin).

Ilmoittautuminen sähköpostitse: vpj( )merimelojat.fi
Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla tai henkilökohtaisesti tavattaessa.

------

Juhlaretki Porkkalasta vajalle, heinäkuu - RETKI ON PERUTTU
Vetäjänä Hemppa Modig, vaativuustaso 1.

Rauhallinen meriretken opetteluretki. Kesto neljä päivää (kolme telttayötä), matkaa yhteensä n. 65 km. Valutaan hitaasti Porkkalasta Lähteelän, Skorvön ja Torra Lövön kautta vajalle. Paljon ranta- ja leiriaikaa, pitkät aamut ja lounaat, sauna Skorvanilla, ei kiirettä. Valitaan tarkempi reitti paikan päällä sään mukaan. On mahdollista mennä hyvällä säällä ulapalle tai huonolla säällä valita suojaisa sisäreitti saarten välissä. Päivämatkat säästä riippuen 10-20 km. Majoituspaikoissa on kuivakäymälät. Nuotio joka ilta riippuen metsäpalovaroituksesta.

Kajakkitraileri pakataan yhdessä vajalla lähtöaamuna. Vesille Linlon vierasvenesatamasta, jonne järjestetään kyyti vajalta Ajomatka Linloon vie 40 min.

Vaatimuksena retkelle osallistumiselle on itsenäinen kajakinhallinta ja eteneminen kohtalaisessa tuulessa ja aallokossa, sekä reipas mieli. Retkikunnan enimmäisosallistujamäärä on yhteensä 10 melojaa.
Ilmoita retkelle osallistuessasi lyhyesti: puhelinnumero, melonta- ja retkeilykokemuksesi varsinkin kuluneelta kesältä ja mahdolliset EA-taitosi.

Ilmoittautumiset: henri.modig( )gmail.com - RETKI ON PERUTTU

------

Hanko – Helsinki -juhla 31.7.–4.8.2021
Retken vetäjänä Ralf Sund. Vaativuustaso 2, keskimääräiset päivämatkat n. 25 km. Osallistujamäärä: 12

Vaatimuksena 200 melottua kilometriä kauden aikana.
Osallistumismaksu 15 e/osallistuja, niiltä, jotka tulevat yhteiskuljetuksella, 0 e niiltä, jotka saapuvat Hankoon julkisilla kulkuvälineillä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Ralf Sund, 050 5634841 ja sundralf( )gmail.com

------

Reskutusjuhla XI 7.–8.8.2021

Tervetuloa Reskutusleirille opettelemaan pelastuksia, hinauksia ja pelastusuintia sekä tutustumaan melojakavereihin. Melonnan vasta tänä vuonna tai ihan viime vuosina aloittaneet ovat erityisen tervetulleita. Reskutusleirillä pääset sisälle tekniikoihin ja opit kajakin käsittelyä. Leirin ohjelmaan voi osallistua oman kiinnostuksen mukaan, kaikessa ei ole pakko olla mukana. Harjoitella voi myös vaativampia tekniikoita. Voit tulla mukaan vain osaksi aikaa tai nauttia saarella olosta koko viikonlopun. 

Lauantain koulutukset vetää Eva-Lotta Backman, sunnuntaina järjestäjäseurojen ohjaajat. 
Mäntysaareen kannattaa tulla jo perjantaina 6.8. Mäntysaari sijaitsee noin kilometrin Lauttasaaren lounaiskärjestä lounaaseen (https://goo.gl/maps/xGp3y5mQqWeCbgUV7). Varsinainen ohjelma alkaa lauantaina klo 9 kokoontumisella saunakalliolla, ja päättyy sunnuntaina klo 15 mennessä. Mahdollisista yhteislähdöistä perjantaina ja lauantaiaamuna tiedotetaan erikseen lähempänä.

Tähän tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, tulet vain paikalle niin kuin sinulle sopii. Osanottajamärää ei ole rajoitettu (2020 oli parhaimmillaan yli 30 henkeä paikalla).

Varaa mukaan:
- Vaihtovaatetta, pyyhe ja saunakamppeet. Sauna on lämpimänä koko leirin ajan, tauoilla on kiva käydä lämmittelemässä.
- Harjoittelu on mukavampaa neopreeni- tai kuivapuvussa. Urheiluvaatteissakin pärjää hyvin. Varaa useita vaihtovaatekertoja melontaan ja alusvaatteiksi ja varustaudu pitkäänkin märkänä oloon.
- Retkeily- ja yöpymisvarusteet, ruokailuvälineet, keitin, astiat ja riittävästi muonaa, myös välipaloja.
- Juotavaa ja juomapullo. Ainakin 3 litraa juomavettä per vuorokausi.
- Jos omistat melakellukkeen, pumpun, hinausköden, kypärän, yms. rekvisiittaa - niistäkin on apua. Köyttä ja narua kannattaa myös ottaa mukaan.
- Nenänipsut, korvatulpat, uimalasit (jos haluat).
- Valaisin, mielellään vesitiivis.
- Hyvä ja leikkisä mieli!

Reskutusleirin järjestävät yhteistyössä Merimelojat ja Helsingin Melojat.
Lisätietoja kannattaa kysellä Matti Palovaaralta, 050-331 8583 tai matti.palovaara( )iki.fi.

------

Bengtskärin juhlaretki 14.–15.8.2021
Vetäjänä Andrei Zhdanov, vaativuustaso 3

Reitti: Melomme Hangon Tulliniemestä Bengskäriin ja takaisin, yöpymme Morgonlandetissa.

Retkisuunitelma:
7.8. Ajamme Helsingistä Hankoon, lähdemme Tulliniemestä. Melomme Morgonlandetiin - noin 15 km
8.8. Melomme Morgonlandetista Bengtskäriin (noin 12 km), vietämme pari tuntia saarella, ja melomme takaisin Tulliniemeen pitämällä taukoa Morgonlandetissa (noin 27 km).

Osallistujien määrä: max 4 hlöä + vetäjä.

Edeltävät vaatimukset: melontakokemusta (noin 100 km tänä kesänä riittää), kokemusta melonnasta aallokossa.

Ilmoittautumiset ja kysymykset: andrey.zhdanov( )alumni.aalto.fi

Ilmoittautuessa on mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- melontakokemus lyhyesti

------

Skorvanin ruskajuhla 24.–26.9.2020
Vetäjinä Nädia Radi ja Matti Palovaara. Vaativuustaso 1(-2). 

Perinteinen Skorvanin ruskaretki melotaan jälleen syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Ruskaa emme voi taata mutta hyvää seuraa kyllä!

Vajalta lähdemme melomaan perjantaina klo 16, ja yövymme matkan varrella jollakin retkisaarella (esim. Knapperskär, Rövaren). Tarkoitus on saada leiri pystytettyä ennen pimeää. Lauantaina melomme perille Skorvaniin ja sunnuntaina palaamme vajalle n. klo 18. Taukoja pidetään kelin ja ryhmän tarpeiden mukaan, reittivalinnat samalla perusteella. Päivämatkat n. 15-30 km. 

Retki on tasoltaan helppo, mutta viilentyvä meri saattaa lisätä vaativuutta. Kylmän veden varusteet (esim. kuivapuku) mahdollisesti tarpeen. Valaisin pakollinen hämärän ja pimeän varalle. Ennen retkeä pidetään yhteinen kaikille osallistujille pakollinen reskutusharjoitus, jonka ajankohta ilmoitetaan lähempänä retkeä.

Vaatimuksina vähintään 50 melontakilometriä tällä kaudella. Enintään 10 osallistujaa. 

Lisätietoja voi kysellä osoitteesta retki( )merimelojat.fi

Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2021.

-----

Naarajoen-Kangasniemen juhlaruska 29.9.–3.10.2021
Vetäjä Mara, vaativuustaso 2.

Naarajoen-Kangasniemen retki on yhdistetty joki- ja järviretki, jossa on muutamia helppoja koskia, mutta myös kanto-osuuksia. Retki on melonta- ja seikkailupainoitteinen, minkä lisäksi lokakuinen sää voi olla koetteleva. Jos pidät pressun alla kyyhöttämisestä jopa räntäsateessa, tämä retki on sinua varten.

Melontapäiviä on neljä, ja päivämatkojen suunniteltu pituus on enimmillään n. 35 km. Yhteensä n. 100 melontakilometriä on odotettavissa.

Vaatimuksena vähintään 200 km melontaa, yksi Skorvanin retki (vast.) ja pakollinen pelastusharjoitus vetäjän johdolla tänä vuonna ennen retkeä. Osallistujamäärä on käytettävissä olevien retkimuovikajakkien lukumäärän mukainen tai enintään 8 henkeä.

Koskien takia osallistujan käyttöoikeuskajakki voi olla retkellä vain muovia. Oma kajakki saa olla muustakin aineksesta.

Peräkärry pakataan ti 28.9. ja lähtö on keskiviikkoiltapäivänä 29.9. Yksi henkilöauto jätetään odottamaan tulopaikalle Kangasniemelle, ja lähtöpaikka on Naarajärvi, jossa yövytään keskiviikkoiltana. Paluu tapahtuu su 3.10. 

Retken suunnittelussa tarvitaan alla olevia tietoja. Ilmoittautuessa ne on välttämättä mainittava, tai ilmoittautumista ei oteta huomioon:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- onko käytettävissä auto
- kuinka monta kyytiläistä ja /tai kajakkia voi ottaa mukaan
- aikooko osallistuja käyttää omaa kajakkiaan.

Ilmoittautuminen halti_1999( )yahoo.com
 

RETKI ON TÄYNNÄ, MUTTA VARAPAIKALLE VOI ILMOITTAUTUA..