Kesäretket 2020

Saaristomeren retki 2018

 

Tulevalle kaudelle on tiedossa taas monenlaisia melontaseikkailuja. Luvassa on retkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille retkeilijöille, järvillä ja merillä. Varmasti siis löytyy jokaiselle jotakin, eli rohkeasti mukaan! Retkikalenteri täydentyy vielä kevään 2020 aikana, eli seuraile tilannetta.

Ilmoittautumiset retkille alkavat 31.3.2020 klo 18 ellei retkikuvauksen yhteydessä toisin mainita. 

Ennen ilmoittautumista tulee lukea huolella retken kuvaus ja varmistaa, että retki on omalle tasolle sopiva. Huomioi myös, että jos retkelle lähdetään autoilla, tulee jokaisen osallistujan maksaa retkimaksu, joka muodostuu polttoainekuluista ja esim. mahdollisista majoituskuluista. Kaikki seuran retkille osallistuvat sitoutuvat noudattamaan retkisääntöjä, joihin tulee tutustua ennen retkeä:

https://merimelojat.sporttisaitti.com/toiminta/retkijaosto/retkisaannot/

Retkien vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

4 = erittäin vaativa. Erittäin suuret selkävedet, pitkiä välimatkoja ilman rantautumismahdollisuutta. Päivämatkat jopa yli 50 km.


 

Skorvanin kevätretki 29.-31.5.2020
Vetäjinä Nädia Radi ja Hemppa Modig. Vaatimustaso 1(-2).

Retki on melottu leppoisassa ja aurinkoisessa kevätsäässä, vaikka perjantain menomatkalle mahtui myös pilviä. Menomatkalla lounastimme Torra Lövöllä ja jaloittelimme Kaparenilla. Skorvaniin saavuimme lähes suunnitelman mukaisesti klo 21.06 (lähdimme toki vasta klo 14.06) ja pystytimme kylämme saaren kaakkoiskulmaan. 

Lauantaina suurin osa teki iltapäiväkelluntaretken lähivesille, kaksi lähti jäätelömatkalle Porkkala caféta kohti ja yksi jäi talkoovahdiksi saareen. Loppupäivä nautittiin saarella kesäisestä auringonpaisteesta. 

Sunnuntain paluumatka sujui sekin lähes aikataulussa. Leppoisilla myötäaalloilla aloitimme sisäreitillä ja lounastimme Rövargrundetilla, josta suuntasimme keskireittiä Varsasaareen jaloittelemaan. Vajasaaren laituriin rantauduimme klo 18.06. 

Vetäjien lisäksi ryhmässä oli 8 melojaa, joista kaksi ensimmäistä kertaansa Skorvanilla. Kilometrejä kertyi päiväkellujille n. 67 ja jäätelömatkalaisille sitäkin enemmän. 

----------

Saaristomeren retki 11.-14.6.2020
Retki on pidetty´vetäjänä toimi Mara. Käsittämättömän hyvä sää mahdollisti Gullkronan selän kierron. Reitti Kirjainen-Dalskär (yö)-Helsingholmen- Kråkskär (yö)-Västerlanden-Stenskär (luontopolku)-Furuskär/Gullkrona (yhteisillallinen, sauna ja yö)-Byskär-Kirjainen. 15 osallistujaa ja 80 melontakilometriä.

Perjantaina oli heikkoa tai kohtalaista vastaista tai sivuvastaista tuulta, sen jälkeen käytännössä pläkää, aurinkoa ja sinistä merta.

Ensimmäisen kerran 12 vuoteen seura siis järjesti melontaretken Gullkronaan, joka ensin sulkeutui venesatamana v. 2008 jälkeen ja jonka omistaja vaihtui kaksi vuotta sitten. Nyt palasimme Kari Tannerin perinteeseen ja päätimme retken savukalasta, graavilohesta, sinappisilakoista ja uusista perunoista muodostuneeseen yhteiseen illalliseen ja Gullkronan saunaan.

----------

Siuntionjoki – Skorvanin juhannus 18.- 21.6.2020

Retki on pidetty, vetäjänä toimi Marjo. Yhteensä viisi osallistujaa ja 47 melontakilometriä, josta 13 km jokimelontaa. Retki päättyi Skorvaniin.

Reitti: Siuntion vanhan pappilan laituri-Siuntionjoki-Tjusträsk-Siuntion linna (kanto-osuus joen itärannan laiturilta kosken ohi tietä pitkin alemmalle laiturille 120 m)-Vikträsk-Pikkalanjoki-sulku-Pikkalanlahti-Stora Hälsö (lounas)-Porkkalan selän ylitys Pampskatanille (yö)-Porkkalan kauppa-kävely Porkkalan hopeakaivokselle-Lähteelä (vedenotto ja kahvila)-Skorvan.

Erinomaisen sään ansiosta melonta sujui hienosti. Porkkalan selkä ylitetiin lähes pläkässä.  Paikoin lähes viidakkomaisella joella oli muutama puu kaatunut veden päälle, mutta tämä kuuluu jokimelontaan.

----------

Tammisaaren kansallispuisto 1.-5.7.2020
Vetäjinä Salla Iivanainen ja Nädia Radi. Vaatimustaso 1.

Auringossa ja tuulessa meloimme ensimmäiseen tukikohtaan Sommarön vierasvenesatamasta itäistä reittiä Modermaganille, josta seuraavana päivänä suuntasimme Jussarön saarelle. Matkalla poikkesimme katsomassa Sundharunin majakkaa. Tuona päivänä saatiin suurin osa retken kilometreistä kasaan eli 28 kilometriä. Tuulten noustessa vaihdoimme leiripaikaksi Byxholmenin saaren, jossa säätä seurailtiin yksi päivä mukavasti saunoen ja ruokareseptejä vaihdellen. Sieltä käsin pienemmissä porukoissa tehtiin tutkimusmatka Sommarön satamaan länsireittiä sekä läheiseen suojaisampaan lahteen, jossa kokeiltiin myös halukkaiden kanssa reskutuksia tuulessa. Kotimatka sujui mukavasti kevyessä sateessa. Aloitteleville melojille suunnatun retkemme kokonaispituus oli 52 km. Retkellä opittiin suunnistamista, melontatekniikkaa sekä leirielämäkikkoja. Myös kajakkien sitominen traileriin tuli tutuksi.

----------

Sipoon retki 8.-12.7.2020. 
Vetäjänä Johan Holmberg. Vaatimustaso 2. 

Keskitason retki, vaaditaan reipasta mieltä ja terveys kunnossa. Meloen vajalta ja takaisin vajalle, pitkä ympyrälenkki Sipoon ja Porvoon saaristoon. Retken pituus on 4 ja ½  päivää ja 141 km. Suunnitellut yöpymissaaret ovat kaikki ulkoilusaaria ja useimmissa on keittokatos. 

Ohjelma: 
Ke-iltana lähtö klo 17.30 vajalta ja 19 km melonta Malkasaareen / Kallahdenniemi
To noin 35 km melonta Malkasaari – Kaunissaari – Pirttisaari – Söderskär – Kaivokari
Pe noin 31 km Kaivokari – Onas – Äggskär – Klovaharun – Äggskär – Norrholmen / Haxalö
La  noin 30 km Norrholmen – Onas pohj kärki – Skyttenskär – Krokholmen
Su noin 26 km Krokholmen – takaisin vajalle
Kovemmalla kelillä reittiä muutetaan sisäsaariston suuntaan....

Vaatimukset ennen retkelle lähtöä: kauden alusta 2 kpl Skorvön viikonloppuretkiä tai vastaavia retkiä. Ennen retkelle lähtöä pelastautumisharjoitus, josta ilmoitetaan myöhemmin. Osallistujamäärä max 10. 

Ilmoittautumiset / tiedustelut: iamjohan.holmberg( )dlc.fi

----------

Selkämeren retki 8.-19.7.2020
Vetäjänä Mara. Vaatimustaso 3.

Pitkä meriretki, jonka tarkoituksena on tutustua Selkämereen ja sen nähtävyyksiin. Päivämatkat n. 25-35 km. Yhteensä melontaa n. 180-200 km. Aikatauluun sisältyy varapäiviä.

Vaatimuksina vähintään 250 melontakilometriä ja yksi Skorvanin viikonloppuretki (vast.) tänä vuonna ennen retkeä. Lisäksi osallistujan on täytynyt joskus olla vähintään jollakin seuran pidennetyllä viikonloppuretkellä (4 pv). Pakollinen pelastautumisharjoitus vetäjän johdolla kesä- tai heinäkuussa. Enintään 8 osallistujaa.

RETKI ON TÄYNNÄ, EI VOI ENÄÄ ILMOITTAUTUA.

----------

Reskutusleiri X, 1.-2.8.2020 Mäntysaari

Tervetuloa reskutusleirille opettelemaan pelastuksia, hinauksia ja pelastusuintia sekä tutustumaan melojakavereihin. Melonnan vasta tänä vuonna tai ihan viime vuosina aloittaneet ovat erityisen toivottuja osallistujia. Reskutusleirillä pääset sisälle tekniikoihin ja opit kajakin käsittelyä. Leirin ohjelmaan voi osallistua oman kiinnostuksen mukaan, kaikessa ei ole pakko olla mukana. Harjoitella voi myös vaativampia tekniikoita. Voit tulla mukaan vain osaksi aikaa tai nauttia saarella olosta koko viikonlopun. Mahdollisista yhteislähdöistä perjantaina ja lauantaina sovitaan erikseen lähempänä.

Mäntysaareen kannattaa tulla jo perjantaina 31.7. Varsinainen ohjelma alkaa lauantaina klo 9 kokoontumisella saunakalliolla, ja päättyy sunnuntaina klo 15 mennessä.

Tähän tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, tulet vain paikalle niin kuin sinulle sopii. Varaa mukaan:

  • Vaihtovaatetta, pyyhe ja saunakamppeet. Sauna on lämpimänä koko leirin ajan, tauoilla on kiva käydä lämmittelemässä.
  • Harjoittelu on mukavampaa neopreeni- tai kuivapuvussa. Urheiluvaatteissakin pärjää hyvin. Varaa useita vaihtovaatekertoja melontaan ja alusvaatteiksi ja varustaudu pitkäänkin märkänä oloon.
  • Retkeily- ja yöpymisvarusteet, ruokailuvälineet, keitin, astiat ja riittävästi muonaa, myös välipaloja.
  • Juotavaa ja juomapullo. Ainakin 3 litraa juomavettä per vuorokausi.
  • Jos omistat melakellukkeen, pumpun, hinausköden, kypärän, nenänipsut, uimalasit yms. rekvisiittaa - niistäkin on apua. Köyttä ja narua kannattaa myös ottaa mukaan.
  • Nenänipsut, korvatulpat, uimalasit (jos haluat).
  • Valaisin, mielellään vesitiivis.
  • Hyvä ja leikkisä mieli!

Reskutusleirin järjestävät yhteistyössä Helsingin Melojat ja Merimelojat.

----------

Keskisen Saimaan norpparetki, 1.-5.8.2020 
Vetäjänä Hemppa Modig. Vaatimustaso 1. 

Sileän veden järviretki Savonlinnan eteläpuolelle. Pääkohteena Kongonsaaren luola. Rauhallisia melontapäiviä, pitkiä aamuja, paljon taukoja ja leppoisaa etenemistä kohti leirinuotiota. Päivämatkat enintään 20 km. 

Kajakkien lastaus traileriin lähtöä edellisenä iltana vajalla. Kerro ilmoittautuessasi koko nimi, puhelinnumero, sähköposti, melontakokemus ja EA-taidot lyhyesti, sekä ajokorttiluokkasi jos on, tai saatko mukanasi henkilöauton tai kattotelineellisen henkilöauton, logistiikan selvittelyä varten. Infopalaveri osallistujille pidetään vajalla tiistaina 23.6. klo 18.

Retki on täynnä. Peruutuspaikkajonoon ilmoittautumiset: henri.modig( )gmail.com 

----------

Inarijärven retki 1.-10.8.2020
Vetäjinä Asko Niemelä-Koura ja Ralf Sund. Vaatimustaso 2. 

Retki koostuu melonnasta Inarijärvellä (7 melontapäivää ja 3 matkapäivää), päivämatkat max 30 km. Yhteinen reskutusharjoitus ja kajakkien lastaus 31.7. Lähtö aikaisin aamulla 1.8. 

Vaatimukset retkelle osallistumiselle: kesän aikana vähintään 200 km melontaa ja Skorvanin retki tai vastaava.

Osallistujamäärä: max 16 melojaa, kustannukset n. 120 e /meloja. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro halukkuudestasi osallistua ajamiseen (AB-kortti). 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: asko.niemela-koura( )outlook.com, sundralf( )gmail.com 

----------

Elokuinen aloittelijaretki, 14.-16.8.2020
Vetäjät: Liisa Kemppainen ja Karolina Östman. Vaatimustaso 1.

Matalan kynnyksen retki elokuun lämpimillä vesillä. Melomme perjantaina vajalta Mäntysaareen, johon leiriydymme yöksi. Lauantaina teemme joko päiväretken lähivesillä tai vaihdamme leiripaikkaa toiseen saareen – säästä ja osallistujista riippuen. Palaamme takaisin vajalle ajoissa sunnuntaina.

Tavoitteena on opetella melontaretkeilyä yhdessä hyvällä fiiliksellä, päivämatkat pidetään leppoisina. Tämä voi olla hyvin ensimmäinen yön yli melontaretkesi – tervetuloa mukaan!

Ennen retkeä harjoittelemme yhdessä pelastautumista. Retkelle mahtuu mukaan 8 melojaa.  

Mainitsethan ilmoittautuessasi:
- nimi, puhelinnumero, sähköposti
- melontakokemuksesi lyhyesti
- toiveesi retkelle, esim. mitä haluaisit erityisesti oppia?

Ilmoittautumiset: liisa.kemppainen( )iki.fi

----------

Skorvanin ruskaretki 25.-27.9.2020
Vaatimustaso 1(-2). 

----------

Ruokolahden ruskaretki 1.-4.10.2020
Vetäjänä Mara. Vaatimustaso 2.

Pidennetty viikonloppuretki ruskan ihailijoille (vaikka ruskaa ei voi taatakaan). Reitti yhdistää joki- ja järvimelontaa ja sisältää historiallisia kanavia. Päivämatkat n. 25-35 km, yhteensä melontaa n. 90 km.

Vaatimuksina vähintään 200 melontakilometriä ja yksi Skorvanin viikonloppuretki (vast.) tänä vuonna ennen ruskaretkeä. Pakollinen pelastusharjoitus vetäjän johdolla. Enintään 8 osallistujaa.

Ilmoittautuessa on välttämättä mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- onko käytettävissä auto
- kuinka monta kyytiläistä ja /tai kajakkia voi ottaa mukaan.

Ilmoittautuminen halti_1999( )yahoo.com
 

RETKI ON TÄYNNÄ, VARASIJALLE VOI ILMOITTAUTUA.