Kesäretket 2019

Saaristomerellä 2018

 

Tulevan kesän ja syksyn retkikalenteriin on taas saatu monenlaisia melontaseikkailuja. Luvassa retkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille retkeilijöille, retkiä järvillä ja merillä, kotimaassa ja ulkomailla. Varmasti siis löytyy jokaiselle jotakin! Rohkeasti mukaan!  

 

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

 

 

Retki-ilmoittautumiset alkavat sähköpostilla tiistaina 26.3.2019 klo 18.00. 

 

Merimelojien talvivaellusretki.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 
halti_1999( )yahoo.com ja paivi.alaharja( )gmail.com

RETKI ON PERUTTU, MUTTA KANNATTAA VARAUTUA UUTEEN YRITYKSEEN JOKO KAAMOSAIKAAN TAI ENSI KEVÄÄNÄ. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä.

---------------

Skorvanin kevätretki 17.-19.5.2019

Vetäjinä Nädia Radi ja Matti Palovaara. Vaatimustaso 1(-2). 

Retki toteutettiin kauniissa ja lämpimässä kevätsäässä. Perjantaina läpsyteltiin Knapperskärin ja Kytön kautta rasvatyynillä ulkovesillä, pitäen paljon kuvaustaukoja. Lauantaina tehtiin perinteinen Porkkala-runt, joka oli kaikille ensimmäinen kerta. Sunnuntaina palattiin sisävesiä ja Suvisaaristoa pitkin pienessä vastatuulessa, ja retken debriefing toteutettiin saunan jälkeen Lohessa. 

Kilometrejä yhteensä n. 95. 

---------------

Helatorstain retki 29.5.-2.6.2019 Saimaalla

Retki on ohi, vetäjänä toimi Mara. Bussi ei toiminut. Neljä päivää melontaa ensin kohtalaisessa ja sitten navakassa ja kovassa vastasurffissa ennen lauantain myötäsurffaamista ja sunnuntain tyyntä.

Reitti Sahanlahti-Puumala-Liehtalan museotila-Hietasaari (yö ja sauna)-Äyrätsalo-Petääsaari (yö)-Rokansaari (yö ja sauna). 11 osallistujaa ja 93 melontakilometriä. Tämä porukka oli täsmälleen oikea näihin säihin.

---------------

Saaristomeren retki 13.-16.6.2019

Retki on pidetty, vetäjänä oli Mara. Ensin kaksi päivää sumusuunnistusta, joista toinen vastasurffia. Sitten aurinko poltti sumun lakanan ja nautimme lämmöstä ja avomeren taivaanrannasta Saaristomeren etelälaidalla.

Reitti Kasnäs-Klobbarna (yö)-Snåldö-Vänö-Yxskären (yö)-Gärskär ja autiotupa-Enskär-monikymmenpäinen hyljelauma-Örö (sauna ja yö)-Rosala ja kolmipäinen lohikäärmelaiva-Kasnäs. 15 osallistujaa ja 72 melontakilometriä.

---------------

Mäntysaaren retki 29.-30.6.2019 

Vetäjinä Silja Kervinen ja Markus Mattsson. Vaatimustaso 1.

Retki pidetty kesäkuun viimeisenä viikonloppuna aurinkoisessa säässä. Lauantaina melottiin vajalta 6m/s vastaisessa lounaistuulessa Isoon Vasikkasaareen, missä pidettiin hiekkarannalla lounas- ja jätskitauko. Isosta Vasikkasaaresta jatkettiin myötäisessä Mäntysaareen, missä odottivat saaren isännän tarjoamat lettukestit. Sunnuntaina matka jatkui Pihlajasaareen, missä pidettiin leppoisa kahden tunnin uinti-, lounas- ja jätskitauko. Pihlajasaaresta viimein takaisin vajalle. Kilometrejä kertyi yhteensä 30. Osallistujia vetäjät mukaan lukien 14. Huippuporukka :)

---------------

Viipurin saaristo 1.-7.7.2019 

Retki on pidetty, vetäjänä toimi Evgeni.

Reitti Viipurinlahden itäpohjukka Saimaan kanavan suusta kaakkoon - Vellinginsaari Linnasaaren ja Monrepos'n puiston kupeessa (yö) - Viipurin keskusta ja linna - Tervaniemi - Turkinsaari - Suur-Neulasaari (yö) - Lihaniemi - Johannes - Revonsaari (yö) - Suurniemi - Tuppuransaari - Kuninkaansaari - Teikari - Melansaari - Esisaari (lomakeskus, sauna ja yö) - Uuras - Korkeasaari - Viereväsaari - Sorvali/Saunalahti - Tervaniemi. Yhteensä 115 melontakilometriä ja 8 osallistujaa.

Joka päivä tai yö satoi, mutta se ei kukistanut osallistujien intoa. Kahtena päivänä oli kohtalaista tai navakkaa myötätuulta, ja pääsimme surffiharjoituksiin. Historia havisi korvissa ja nähtävää oli todella paljon, joten tämä oli seikkailu- ja kulttuuripainoitteinen retki, joskin melontataitojakin koeteltiin. Siirtyminen kohteisiin tapahtui meloen, kävellen ja uiden.

 

---------------

Mäntysaaren retki 24.-25.8.2019 (varapäivät 31.8.-1.9.2019)

Vetäjänä Eeva Lindholm. Vaatimustaso 1. 

Tämä voisi olla vaikka ensimmäinen yön yli melontaretkesi tai mukava "sunnuntailäpsyttely" pitkästä aikaa! Lähdemme aamulla Merimelojien majalta, teemme sopivasti pysähdyksiä lähikohteissa sään mukaan ja saavumme viettämään illan ja yön Mäntysaaressa. Tahti on hidas ja matka sopivan lyhyt. Yöpymiseen tarvitset oman teltan, saaressa on saunomismahdollisuus. Palaamme takaisin rauhalliseen melontatahtiin sunnuntaina. Retken aikana on mahdollisuus harjoitella tekniikkaa, leiriytymistä, pakkaamista ja suunnistamista turvallisesti. Edellytys osallistumiselle on alkeiskurssin suoritus + muutama n.10 km yksittäinen melontamatka. 
Retken toteutuminen on sääolosuhteista riippuvainen, eli siirretään seuraavaan viikonloppuun, mikäli ko. viikonlopun olosuhteet eivät sovellu aloittelijatason retkelle.

Kerrothan ilmoittautumisessa ainakin melontakokemuksesi, s-postisi ja puhelinnumerosi.

Ilmoittautumiset 1.8.-15.8.2019 välillä sähköpostitse eeva.m.h.lindholm( )gmail.com

RETKI ON PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI. 

---------------

Skorvanin ruskaretki 27.-29.9.2019

Vetäjänä Matti Palovaara. Vaatimustaso 1(-2). 

Perinteinen syysmelonta Skorvanille, matka n. 27-30 km suuntaansa. Tarkoituksena meloa jo perjantaina perille ja sunnuntaina takaisin, lauantaina ryhmän toiveiden mukaan sovitaan päivälenkki, halukkaat voivat myös viettää saarella lepopäivää. 

Edellytyksenä 50 km melontaa tällä kaudella sekä osallistuminen yhteiseen reskutusharjoitukseen (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).  

HUOM! LÄHTÖ JO PERJANTAINA ILTAPÄIVÄLLÄ, VESILLÄ KLO 14.00. Paluu sunnuntaina n. klo 18.  

Ilmoittautumiset mattipal@icloud.com

---------------

Ruskaretki 3.-6.10.2019 Luonterilla

Ruskaretki on pidetty, vetäjänä Mara. Reitti Hiidenmaantila (sauna ja yö)-Piekälänsaari-Keljunniemi-Hietasaari-Yksköytinen (yö)-Pistohiekanselkä-Puuterselkä-Pieni Sällinlahti- Raintsaari-Petäjäsaari (sauna ja yö)-Luonteri-Hiidenmaantila-Neitvuoren valloitus. Seitsemän osallistujaa ja 60 melontakilometriä.

Retki alkoi räntä- ja vesiräntäsateessa aamun nolla-asteesta pohjoistuulen puhaltaessa kohtalaisesti koko viikonlopun, mutta lauantaina sade väheni ja sunnuntaina nautimme hienosta ruskasta ja jopa osittain aurinkoisesta säästä. Tämä retki koetteli melonta- ja retkivarusteita, vaan ei korkeana pysynyttä mielialaa.