Kesäretket 2019

Saaristomerellä 2018

 

Tulevan kesän ja syksyn retkikalenteriin on taas saatu monenlaisia melontaseikkailuja. Luvassa retkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille retkeilijöille, retkiä järvillä ja merillä, kotimaassa ja ulkomailla. Varmasti siis löytyy jokaiselle jotakin! Rohkeasti mukaan!  

 

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

 

 

Retki-ilmoittautumiset alkavat sähköpostilla tiistaina 26.3.2019 klo 18.00. 

Koskee kaikkia muita retkiä, paitsi syyskuun Skorvanin ruskaretkeä, jonne ilmoittaudutaan elokuussa ilmoitettavaan aikaan.

 

Merimelojien talvivaellusretki 22.-31.3.2019. Retken pituus ja tarkka ajankohta päätetään kunhan saadaan selville osallistujat. 

Vetäjänä Mara, apuvetäjä Päivi. 

Vaatimuksina vähintään 100 hiihtokilometriä ja talviretkeilykokemusta. 
Vaatimustaso 2. Enintään 8 osallistujaa.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 
halti_1999( )yahoo.com ja paivi.alaharja( )gmail.com

RETKI ON PERUTTU, MUTTA KANNATTAA VARAUTUA UUTEEN YRITYKSEEN JOKO KAAMOSAIKAAN TAI ENSI KEVÄÄNÄ. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä.

---------------

Skorvanin kevätretki 17.-19.5.2019

Vetäjinä Nädia Radi ja Matti Palovaara. Vaatimustaso 1(-2). 

Tässäpä retkikauden avausreissu. Kelit voivat Pohjolan toukokuussa tunnetusti olla mitä vain helteiden ja lumisateen väliltä, joten asenne ja varusteet sen mukaisesti. Vaatimuksina retkelle 50 km melontaa tällä kaudella, yhteinen pelastautumisharjoitus, kylmän veden varusteet ja riittävästi melontataitoja. Huom. lähdemme vesille jo klo 14 perjantaina, joten varauduthan olemaan ajoissa vajasaarella. Lauantaina tehdään osallistujien melontahalujen mukainen päiväretki, halutessaan voi myös viettää saaripäivän. Enintään 10 osallistujaa. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro ainakin puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. 

Ilmoittautuminen retki( )merimelojat.fi

---------------

Helatorstain retki 29.5.-2.6.2019

Vetäjänä Mara. Vaatimustaso 2. 

Kohteena Saimaa. Vaatimuksina vähintään 100 melontakilometriä ja yksi Skorvanin viikonloppuretki (vast.) tänä vuonna ennen retkeä. Päivämatkat 15 – 35 km, yhteensä n. 100 km. Enintään 12 osallistujaa.

Ilmoittautuessa on ehdottomasti mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- onko käytettävissä auto
- montako henkilöä ja/tai kajakkia voi ottaa kyytiin
- onko halukas seuran bussin kuljettajaksi.

Ilmoittautuminen halti_1999( )yahoo.com

 

RETKI ON TÄYNNÄ, MUTTA VARAPAIKALLE VOI ILMOITTAUTUA! USEIN SE KANNATTAA.

---------------

Saaristomeren retki 13.-16.6.2019

Vetäjänä Mara. Vaatimustaso 2.

Suuntana länsi, Vänö ja Yxskären. Vaatimuksina vähintään 150 melontakilometriä, yksi Skorvanin viikonloppuretki (vast.) sekä pelastusharjoitus vetäjän johdolla tänä vuonna ennen retkeä. Päivämatkat 15 – 35 km, yhteensä n. 75 – 80 km. Enintään 15 osallistujaa.

Ilmoittautuessa on ehdottomasti mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- onko käytettävissä auto
- montako henkilöä ja/tai kajakkia voi ottaa kyytiin
- onko valmis hinaamaan seuran isoa peräkärryä.

Ilmoittautuminen halti_1999( )yahoo.com

RETKI ON TÄYNNÄ!

---------------

Mäntysaaren retki 29.-30.6.2019 

Vetäjänä Silja Kervinen. Vaatimustaso 1.

Tämä retki sopii mainiosti joko ensimmäiseksi yön yli melontaretkeksi tai niille jo joitain retkiä tehneille, jotka haluavat kerrata reitin suunnittelu- ja suunnistustaitojaan.  Lähdemme lauantaiaamuna Merimelojien vajalta. Melomme päivän leppoiseen tahtiin pysähtyen parissa kohteessa. Illaksi suuntaamme saunomaan ja yöpymään Mäntysaareen. Yöpymiseen tarvitset makuupussin, alustan ja teltan. Sunnuntaina melomme takaisin vajalle eri reittiä kuin mitä lauantaina tulimme. Retken aikana on mahdollisuus harjoitella kajakin pakkaamista, reitin suunnittelua, kartan ja merikortin lukemista, merimerkkejä ja kompassin käyttöä. Edellytys osallistumiselle on suoritettu alkeiskurssi, muutama samana kesänä tehty noin 10 km melontalenkki, esimerkiksi Lauttasaaren ympäri, sekä osallistuminen ennen retkeä 
olevaan pelastautumisharjoitukseen.

Kerrothan ilmoittautumisessa lyhyesti melontakokemuksesi, s-postisi ja puhelinnumerosi.

Kysymykset ja ilmoittautumiset: silja.kervinen( )iki.fi 

---------------

Viipurin saaristo 1.-7.7.2019 

(Huom! Retken ajankohta vahvistetaan huhtikuun aikana)

Vetäjinä Evgeny Ermakov ja Mara. Vaatimustaso: 2+.

Kohteena Viipurin saaristo. Melotaan Suomenvedenpohja - Koivisto - Säkkijärvi akselilla, melontapäiviä n. neljä. Tavoitteena on tasapainottaa saariin ja paikkoihin tutustuminen ja melonta. Päivämatkat n. 15 – 30 km, retken pituus korkeintaan 100 km. Majoitus perinteisesti teltoissa ja retken lopuksi Viipurissa. 

Retkelle osallistumisen edellytyksenä 100 melontakilometriä tällä kaudella, retki Skorvaniin tai vastaava, sekä kärsivällisyys rajan ylityksessä. 

Osallistuaksesi tarvitset Venäjän viisumin. Ennen ilmoittautumista kannattaa perehtyä Venäjän viisumipalvelukeskuksen nettisivuihin, mm. varmistaaksesi, että passi on voimassa riittävän ajan. Retken suunnitteluvaiheessa harkinnassa on ryhmäviisumin tai yksitysvierailuviisumien hakeminen. Lisätietoja asiasta tulossa myöhemmin. Lähettäkää ideoita, vinkkejä ja kysymyksiä matalalla kynnyksellä!

Ilmoittautuessa mainittava omat yhteystiedot, tarvitsetko viisumia, voitko lähteä omalla autolla, ja montako henkilöä/kajakkia voit ottaa kyytiin. 

Ilmoittautuminen ja kysymykset: evgeny.ermakov( )gmail.com

---------------

Mäntysaaren retki 24.-25.8.2019 (varapäivät 31.8.-1.9.2019)

Vetäjänä Eeva Lindholm. Vaatimustaso 1. 

Tämä voisi olla vaikka ensimmäinen yön yli melontaretkesi tai mukava "sunnuntailäpsyttely" pitkästä aikaa! Lähdemme aamulla Merimelojien majalta, teemme sopivasti pysähdyksiä lähikohteissa sään mukaan ja saavumme viettämään illan ja yön Mäntysaaressa. Tahti on hidas ja matka sopivan lyhyt. Yöpymiseen tarvitset oman teltan, saaressa on saunomismahdollisuus. Palaamme takaisin rauhalliseen melontatahtiin sunnuntaina. Retken aikana on mahdollisuus harjoitella tekniikkaa, leiriytymistä, pakkaamista ja suunnistamista turvallisesti. Edellytys osallistumiselle on alkeiskurssin suoritus + muutama n.10 km yksittäinen melontamatka. 
Retken toteutuminen on sääolosuhteista riippuvainen, eli siirretään seuraavaan viikonloppuun, mikäli ko. viikonlopun olosuhteet eivät sovellu aloittelijatason retkelle.

Kerrothan ilmoittautumisessa ainakin melontakokemuksesi, s-postisi ja puhelinnumerosi.

Ilmoittautumiset 1.8.-15.8.2019 välillä sähköpostitse eeva.m.h.lindholm( )gmail.com

---------------

Skorvanin ruskaretki 27.-29.9.2019 *

---------------

Ruskaretki 3.-6.10.2019

Vetäjänä Mara. Vaatimustaso 2.

Kohteena Luonteri. Vaatimuksina vähintään 150 melontakilometriä ja yksi Skorvanin viikonloppuretki (vast.) tänä vuonna ennen retkeä. Päivämatkat n. 30 km, yhteensä n. 80 km. Enintään 12 osallistujaa.

Ilmoittautuessa on ehdottomasti mainittava seuraavat seikat:
- nimi, puhelinnumero ja sähköposti
- onko käytettävissä auto
- montako henkilöä ja/tai kajakkia voi ottaa kyytiin.

Ilmoittautuminen halti_1999( )yahoo.com

RETKI ON TÄYNNÄ, MUTTA VARAPAIKALLE VOI ILMOITTAUTUA!

---------------

 

* Tietoja päivitetään kevään / kesän kuluessa.