Kesäretket 2016

Tulevan kesän ja syksyn retkikalenteriin on taas saatu mukavan monipuolinen kattaus melontaseikkailuja. Jälleen on luvassa retkiä niin aloittelijoille kuin myös kokeneille retkeilijöille, on retkiä järvillä ja merillä niin kotimaassa kuin Norjassakin. Varmasti siis löytyy jokaiselle jotakin! Lisäksi seura osallistuu taas Suomi meloo -kanoottiviestiin ja järjestää yhteisretken HSKG-koulutustapahtumaan. Rohkeasti mukaan!  

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

 

Retki-ilmoittautumiset alkavat sähköpostilla 21.3. klo 18!

 

KAUDEN 2016 RETKET

 

Padvan runtti - Peruttu

 

Suomi Meloo 2016 -kanoottiviesti 11.–17.6.

Keuruu-Padasjoki. 

Lisätietoa: http://www.suomimeloo.fi/

Osallistumisvaatimukset: Osallistujilla tulee olla vähintään 50 melontakilometriä kuluvalla kaudella. Kokemus melonnasta avovesillä ja aallokossa on suositeltavaa.

Ilmoittautuminen sähköpostilla taloussihteeri@merimelojat.fi (Leena Luostarinen).

Lisätietoa: Juhani Laaksonen (geomalmi@gmail.com).

Vaativuustaso: 2

 

Saaristomeren retki 16.–19.6.

Retki on pidetty, vetäjinä toimivat Jan ja Jyri Juslen. Reitti Kirjainen-Brännskär (yö)-Stora Hästskär (yö)-Korpoström-Berghamn (yö)-Kirjainen, kilometrejä kertyi 72 ja retkelle osallistui 14 melojaa.

 

Skorvanin juhannusretki 24.–26.6.

Retki on melottu Anneli Suitialan johdolla. Menomatka melottiin keskireittiä vaihtelevassa säässä, välillä sateessa tai sumussa. Maatauko Stora Herrössä. Paluumatkalle (myös keskireittiä, maatauko Bodöklobbenilla) sulauduttiin isompaan, samanaikaisesti lähteneeseen ryhmään. Melontamatka yhteensä 52 km, jonka lisäksi useimmat meloivat juhannuspäivänä kioskille, kaupalle tai runtille omatoimisesti. Osallistujia retkellä yhteensä 5.

 

Hämeen järviseudun suuri kulttuurimelontaretki 2.–9.7.

Retki on melottu Juhan Holmbergin johdolla, osallistujia oli 15 ja kilometrejä noin 230.

Reitti: Tuulensuunjoki - Kernaalanjärvi /Janakkala – Hiidenjoki  - Hämeenlinna – Tyrvännön niemi – Valkeakoski – Saarikylä – Kangasalan Vehonniemen harju – Mobilia – Längelmävesi – Ihari - Pälkänevesi – Pälkäne kk – Hauho (Wuolteenkartano) – Hietasalo / Kuohijärvi - Luopioinen kk

 

Mäntysaari-Skorvan-koulutusretki 22.–24.7.

Retki melottiin Eevukka Seppäläisen ja Hanna Juurmaan johdolla, osallistujia vetäjien lisäksi retkellä oli 7 ja kilometrejä kertyi 52. Reitti vaja - Mäntysaari (yö) – Rövargrundet (lounnas) – Skorvö (yö) – Pentala – Iso Vasikkasaari – vaja.

 

Lofootit 18.31.7.

Lofoottien saariryhmän ympärimelonta, vetäjinä Katri Malmström ja Rauli Rautavuori, yhteensä 5 osallistujaa ja 330 kilometriä.

 

Kitkajärven kierros 6.8. - 14.8.

Melottiin Asko Niemelä-Kouran johdolla, osallistujia yhteensä 10 ja kilometrejä kertyi 149. Reitti: Jäkälälahti – Pahkasaari – Peurasaari – Lounassaari – Ahosaari – Karhusaari – Posio – Karhusaari – Lohiranta – Naatikkalahti.

 

Skorvanin ruskaretki 24.–25.9.

Skorvanin ruskaretki melottiin omatoimiretkenä.

 

Ruskaretki 5.–9.10.

Retki on pidetty, vetäjänä toimi Mara. Reitti Naarajärvi-Naarajoki-Niskajärvi-Välijoki-Vehvaa (yö)-Rantojoki-Pyhäluoma-Porsaskoski (kanto-osuus)-Pitkäsjärvi-Nykälänjoki-Orjuujärvi-Kyyvesi-Vavesaari (yö)-Rauhajärvi-Läsäkoski (kanto-osuus)-Vuojaselkä-Likosalmi (yö)-Kangasniemi. Kosken kivet kolhivat kajakkien kylkiä, kun kokeilimme kaikki koskenlaskun kiihdyttävää kulkua kapeassa kymissä. Yhdistetyssä joki-järvimelonnassa oli todella seikkailun makua. Yhteensä 5 osallistujaa ja 98 melontakilometriä.

 

Yhteensä kauden  2016 virallisilla vedetyillä retkillä meloi 63 melojaa ja matkaa kertyi kutakuinkin 983 kilometriä.

 

Perinteisten melontaretkien lisäksi Merimelojat osallistui Suomi Meloo- kanoottiviestiin ja retkijaosto järjesti yhdessä koulutusjaoston kanssa yhteiskuljetuksen Hanko Sea Kayak Gathering -koulutustapahtumaan.