Kesäretket 2015

RETKIOHJELMA 2015

Alla on kesän retket lueteltuna, ilmoittautuminen alkaa 30.3. klo 18.

Muista kerrata myös retkiä koskevat yleiset säännöt!

 

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

4 = erittäin vaativa. Erittäin suuret selkävedet, pitkiä välimatkoja ilman rantautumismahdollisuutta. Päivämatkat jopa yli 50 km.

 

Skorvön kevätretki 9.–10.5.2015

Retki on melottu Eevan johdolla, osallistujia yhteensä 7. Retki muuttui kovan tuulen vuoksi Mäntysaaren kevätretkeksi. Melontakilometrejä kertyi noin 20.

 

Padvan runtti 4.–7.6.

Lähtö Sköldarnasin venesatamasta Yöpaikkana Västerskärin itäranta. Padvan länsireunaa pohjoiseen. Ulkoluodon kalliomuodostelmilla kävelypaussi, ruokailu ja herkkuja Ulkoluodon sillan juuressa.Illaksi Hangon Läntiselle selälle ja yöpaikkana Anderskär. Bromarvissa maaylitys kärryillä ja tankkausta, iltapäivällä Murulle yöksi jossa valmis ruoka ja sauna. Paluu suojaista reittiä Sköldarnasin venesatamaan.

 Yhteensä 12 melojaa ja 75 melontakilometriä. Vetäjänä joukoja paimensi Mono.

 

Suomi Meloo 2015 –kanoottiviesti 5.–12.6.

On onnnistuneesti suoritettu.

 

Saaristomeren retki 11.–14.6.

Retki on pidetty, vetäjänä toimi Mara. Reitti Kasnäs-Klobbarna (yö)-Örö (yö)-Vänö-Sandö (yö)-Högsåra-Kasnäs. 17 osallistujaa ja 74 melontakilometriä.

Tämä oli seuran ensimmäinen retki entiseen linnakesaareen Öröön, joka avautui siviileille vasta kesäkuussa. Melojapalvelut olivat vielä hieman puutteelliset (maihinnousuranta on hankala ja virallinen leiripaikka on 400 m päässä siitä). Saarella on paljon nähtävää, mm. lännenkylmäkukkia.

 

Saaristomeren jatkot 14.6.–18.6.

Retki on ohi, vetäjänä oli Mara. Reitti Kasnäs- Prästskär (yö)-Västerskär-Hanko/Tulliniemen uimaranta (yö)-Rödjan (yö)-Barösund-Stora Fagerö-Pampskatan (yö)-Skorvan. 5 osallistujaa ja 162 melontakilometriä.

Jatkuvan, ajoittain navakan ja jopa kovan länsituulen ansiosta melonta oli erittäin vaihtelevaa aitoa merimelontaa surffeineen, sivutuulineen ja navakoine sivuvastaisineen. Kaikki saivat uusia kokemuksia ja pääsivät testaamaan taitojaan eri keleillä. Lisää eksotiikkaa tarjosi Porkkalan selän ylitys yöaikaan.

 

Skorvanin juhannusretki 18.–21.6.

Juhannusretki 19.-21.6.15 starttasi vajalta perjantaina juhannusaattona, koska alunperin suunniteltuna päivänä torstaina oli tuulista ja sateista. Menomatka melottiin keskireittiä ja maatauko pidettiin Stora Herrön hiekkarannalla. Paluumatkalle lähdettiin sunnuntaina sisäkautta ja taukoiltiin Isossa Vasikkasaaressa. Kilometrejä 54, osallistujia 6. Päävetäjänä meloi Anneli Suitiala ja apuvetäjänä toimi Arja Winter

 

Mäntysaari & Espoo -koulutusretki 26.–28.6.

Retki on melottu Eevukan johdolla. Osallistujia vetäjät mukaan luettuina 7, kilometrejä kertyi 25. Reitti: vaja - Mäntysaari (yö) - Tvijälp - Iso Vasikkasaari (lounas) - Miessaaren ja Pukkisaaren ympäri takaisin Mäntysaareen (yö) - vaja.

 

29.6.–12.7.  Norja, Helgeland

Retki sujui suunnitellusti, osallistujia kaikkiaan 7 ja melontakilometrejä kilometrejä kertyi yhteensä 284. Retken vetäjinä meloivat Rauli ja Katri.

 

Maarianhamina-Rauma 10.–18.7.

11.-16.7. Maarianhamimasta Lemströmin kanavan kautta Lumparnin länsirantaa pohjoiseen, Överbybergenin pienvenesatama (tauko), Granskär (yö). Ängösundin lauttareitin kautta Bergön alta Mosshagan saarelle (yö). Sottungan pohjoiskärjenkautta Hättörna ja Seglingen viierasvenesatama (Kauppa ja vesitäydennys) ja sieltä Kumlingenin itäpuolelta pohjoiseen Västra Högholmin itäpuolen luodoille (yö). Brändö, Åvan itäpuoli ja Kihdin selän ylitys Jurmon alta Skärrin itäiselle luodolle (yö). Suunta pohjoiseen Katanpään kahvilaan ja sieltä Kuliluodolle (yö). Putsaaren piilokirkko, Uusikaupunki, Santtiorannan leirintäalueelle. Yhteensä 181 km. 6 osallistujaa, vetäjänä toimi Mono.

 

Keski-Suomen melontaretki eli Keiteleen vesistöt 18.–21.7.

Retki on onnistuneesti melottu. Osallistujia yhteensä 10 mukaan lukien retken vetäjä Johan. Kilometrejä kertyi 83.

 

Inarijärven retki 1.–11.8.

Retki on melottu vetäjinä Jyrki, Asko ja Mikko S. Osallistujia yhteensä 9 ja vesillä kilometrejä kertyi 179.

 

HSKG-koulutusretki 21.–23.8.

HSKG-koulutusretki on onnistuneesti takana. 

 

Skorvanin ruskaretki 26.–27.9.2015

Perinteiselle Skorvanin ruskaretkelle osallistui 6 melojaa vetäjä Tuula Mikkonen-Grönin lisäksi. Kilometrejä kertyi 55. 

 

Ruskaretki 1.–4.10.

Retki on ohi, vetäjänä meloi Mara. Reitti Kiviniemi-Rokansaari (yö)-Enolampi-Liehtala-Niinisaari/Niinipuu-Taka-Ruuho (sauna, hohtoliitokiekko-ottelu ja yö)-Äyrätsalo-Rokansaaren kaikki sisälammet-Rokansaari (sauna ja yö)-Rokansaaren Hiidenvuori-Kiviniemi. Yhteensä 13 osallistujaa ja 62 melontakilometriä.

 

Kaudella 2015 virallisia seuran retkiä oli 12, niillä melottiin yhteensä 608 kilometriä ja osallistujia oli yhteensä 71. Perinteisten melontaretkien lisäksi Merimelojat osallistui Suomi Meloo- kanoottiviestiin ja retkijaosto järjesti myös yhteiskuljetuksen Hanko Sea Kayak Gathering -koulutustapahtumaan.