Kysymyksiä & vastauksia

Kenelle tarkoitettu?

Nuorisojaoston toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti noin 10-16 vuotiaille.

Alle 10-vuotiaille sopivan kokoisen kaluston löytäminen saattaa aiheuttaa vaikeuksia. Kilpailulajeissakin nuorin sarja on alle 12-vuotiaille. Niille yli 16-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneet erityisesti kilpalajeista voidaan järjestää toimintaa ja kokeilumahdollisuuksia nuoriso- ja lajijaostojen toimesta (ota yhteyttä: nuoriso(at)merimelojat.fi). Yleisesti yli 16-vuotiaille suositellaan normaalia aikuisten melontakoulua.

 

Miten pääsee mukaan?

Toimintaan pääsee helpoiten mukaan osallistumalla seuran järjestämälle nuorten kurssille. Jos ei kuitenkaan jostain syystä pysty osallistumaan kurssille, voidaan kokeilu järjestää esim. nuorten harjoitusten puitteissa. Tällöin asiasta pitää ensin sopia nuorisojaoston vetäjän kanssa.

 

Mitä tarvitsee mukaan kun tulee melomaan?

Melonta on vesiurheilua, joten vettä roiskuu aina jonkin verran päälle, vaikka ei kaatuisikaan. Vaihtovaatteet kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan! Kanootit, melat ja aukkopeitteet löytyvät seuralta.

Meloessa kannattaa käyttää urheilua varten suunniteltuja vaatteita. Mitä ihonmyötäisempi vaate on, sen vähemmän se kerää vettä.

Suositeltavaa melontavaatetusta ovat säästä riippuen mm:
- Urheilushortsit
- T-paita
- ns. lämpöaluspaita (rukka, craft tms.), joka on lämmin märkänäkin
- Kylmällä tai tuulisella kelillä kevyt / ohut tuulitakki
- Lippalakki, kylmässä pipo
- Kirkkaana päivänä aurinkolaseja kannattaa käyttää, mutta niiden pysyminen päässä on syytä varmistaa narulla/ hihnalla. Sama koskee silmälaseja.
- (urheilu)sukat, jotka ovat lämpimät kosteinakin

Kajakissa ei käytetä kenkiä!

 

Paljonko harrastus maksaa?

Nuorilta seuran jäsenyys maksaa 50€ vuodessa. Jäsenmaksu oikeuttaa käyttämään seuran kalustoa tai paikkaan omalle kanootille

Melontaharrastuksen alkuvaiheessa selviää aivan hyvin seuran kalustolla. Jos harrastus suuntautuu kilpalajeihin kannattaa harkita oman melan hankintaa kun harjoittelu muuttuu säännölliseksi. Nuorille sopivien melojen hinnat pyörivät 100-200€ välillä. Seuran kajakeilla tulee toimeen hieman pidemmälle, mutta tosissaan harjoittelevan nuoren kannattaa hankkia oma. Aikuisten SM-tasolle asti kilpailukykyisen kajakin voi saada käytettynä alle 1000€:lla, nuorten kisoihin riittävän jopa noin 200-400€:llä. Apua sopivan kaluston valintaan ja etsintään saa seuralta.

Kilpailutoimintaan osallistuvan nuoren täytyy hankkia myös kilpailulisenssi, joka maksaa alle 16-vuotiailta noin 20€ vuodessa. Kilpailujen osanottomaksuista vastaa aina seura, eikä jäsenmaksun lisäksi peritä mitään kausi-, valmennus- tms. maksuja. Kilpailujen matkakuluista ja mahdollisten leirien kuluista keskustellaan erikseen.

 

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä silloin sähköpostia osoitteeseen nuoriso@merimelojat.fi