Uimahallivuoro

Huom. perjantain 21.4.2023 uimahallivuoro on varattu kokonaan apuohjaajakoulutuksen käyttöön

Uimahallin pääsisäänkäynti. Tapaamispaikka sijaitsee tien päässä olevan ympyrän vasemmalla puolella olevalla parkkipaikalla.

Uimahallivuorot perjantaisin klo 19.20-22.00

 

Tässä ohjeita nuorille ja vähän vanhemmille, uusille ja muistin virkistykseksi vanhoille kävijöille. Ohjeita noudattamalla meille jää mahdollisimman paljon aikaa allasharjoitteluun. Hallivuoroista käydään kovaa kilpailua ja siksi on tärkeää noudattaa uimahallin sääntöjä etenkin hygienian osalta.

Uimahalliin mukaan:

  • neopreenishortsit ja paita (uimapuvullakin pärjää)
  • maski / nenäklipsi (ei pakollinen, mutta lisää omaa viihtyvyyttä)
  • crocsit tai muut läpyttimet
  • pyyhe ja tarvittavat pesuaineet
  • hiuslenkki, jos pitkät hiukset
  • 50 sentin kolikko kaappia varten
  • juotavaa ja pientä evästä kotimatkalle
  • oman kajakin saa tuoda halliin, jos se on jo kotona puunattu puhtaaksi (hallilla suihkutus desinfiointiaineella)

Harjoitukset pidetään perjantaisin Itäkeskuksen uimahallissa (Olavinlinnantie 6).

Tapaaminen on klo 19.20 Olavinlinnan tien päässä olevalla parkkipaikalla (älä siis jää uimahallin parkkipaikalle vaan jatka n. 200 m eteenpäin ja käänny tien päässä liikenneympyrästä vasemmalle). Uimahalliin mennään sisälle sivuparkkipaikan ajoluiskan kautta yhtenä ryhmänä.

Ulkokengillä ei saa mennä allasosastolle. Peseytymisen ja treenivaatteiden vaihdon jälkeen jokainen valitsee itselleen sopivan kajakin. Lattia on liukas, joten kajakkeja täytyy kantaa varovasti ja mielellään kahdestaan. Kantaessa varotaan rikkomasta laattoja ja melojien selkiä.

Kajakin ja aukkopeiton valintaan ja säätämiseen saa ja kannattaa pyytää apua kokeneemmilta kanssamelojilta. Hallissakin pätee sääntö, ettei kajakkiin saa istua kuin vedessä. Kajakkeja vaihdellaan treenien aikana niin, että jokainen halutessaan pääsee kokeilemaan erilaista kalustoa.

Eskimo- ja pelastautumisharjoittelua tehdään ohjatusti ja omatoimisesti.

Altaan nurkkauksessa on matalampi kohta, jossa voi harjoitella toisen opastuksella eskimopyörähdystä. Treenatessa omatoimisesti on tärkeää sopia, että joku on varmistamassa ja auttamassa, mikäli eskimo ei onnistu. Kajakista poistuminen veden alla kannattaa harjoitella sujuvaksi jos se tuntuu yhtään epävarmalta. Omatoimiseen eskimopyörähdyksen harjoitteluun voi esimerkiksi käyttää apuna melaan kiinnitettävää melakelluketta.

Melontaopas-sivustolla on ohjeita mm. pelastautumistekniikoista, tuennoista ja eskimopyörähdyksestä. Näissä kaikissa kannattaa muistaa pitää kyynärpäät olkapäiden tason alapuolella, jotta vältetään mahdollinen olkapään sijoiltaanmeno, joka saattaa tapahtua väärässä asennossa melaa voimakkaasti väännettäessä. Kanssamelojilta voi rohkeasti kysyä neuvoja erilaisista tekniikoista ja joskus neuvoja jaetaan niitä pyytämättäkin.

Harjoittelu tapahtuu meille varatussa osassa allasta, muita altaita ei saa käyttää. Vesille mentäessä ja treenatessa täytyy varoa, ettei kajakki kolhi altaan laattoja eikä seivästä kanssamelojia. Erityisesti siirrettäessä kajakkia veteen tai nostettaessa sitä sieltä on varottava ettei reunalaattoihin kohdistu liian suurta painoa. Altaassa kaatuillessa kannattaa varoa kolauttamasta päätään mihinkään. Muuten saa pitää hauskaa niin paljon kun sielu sietää ja tehdä eskimoita niin paljon kun pää ja maha kestävät. Harjoitteluaikaa on klo 20-21.30, välillä voi käydä saunassa lämmittelemässä.

Harjoituksen jälkeen (kaikki osallistuvat) kajakit kuivataan ja siirretään säilytyspaikkaan, liivit ja muut varusteet viedään kuivumaan niille varatuille paikoille ja altaan rataköydet laitetaan takaisin. Saunomiseen ei ole aikaa vaan nopean peseytymisen jälkeen suoriudutaan ulos. Viimeistään klo 22.00 kaikkien tulee poistua uimahallin tiloista. Kaikkien osallistuijien tulisi kirjoittaa nimensä "hallivihkoon", jolla voidaan seurata osallistujien määrää.

Junnuille ja pelokkaille aikuisille

Kokoontumisparkkipaikka on syksyllä pimeä ja syrjäinen. Julkisilla tulevat junnut voivatkin tulla odottelemaan uimahallin parkkipaikalle peräkärryn viereen ja siirtyä takaparkkipaikalle, kun seuran bussi tai joku tuttu aikuinen tulee paikalle. Treenit loppuvat myöhään, joten pienimpiä melojia on hyvä tulla hakemaan.

TERVETULOA MERIMELOJIEN UIMAHALLIVUOROLLE!

Lisätietoja hallivuoroista antaa Jussi, bussi@merimelojat.fi ja Jari, koulutus@merimelojat.fi