Saunaetiketti

MERIMELOJIEN saunaetiketti eli ohjeet saunojen käyttäjille


Tässä etiketissä tarkoitettuja saunoja ovat vajasaaren sauna sekä Skorvön ja Mäntysaaren retkisaarten saunat.

Vajasaaren saunan lämpenemisajat löydät tapahtumakalenterista

 1. Merimelojat ry:n saunat on tarkoitettu vain jäsenten käyttöön. Vajasaaren saunaan ei saa tuoda ulkopuolisia vieraita. Skorvön ja Mäntysaaren saunoihin saa tuoda melovia vieraita, lue tarkemmat yksityiskohdat retkisaarten ohjeista.
 2. Saunalle saapuessa on hyvän tavan mukaista tervehtiä. Jos et tiedä onko vajasaarella liikkuva henkilö jäsen, voit kysyä asiaa häneltä. Kirjaa käyntisi saunavihkoon/listaan (talvikaudella).
 3. Pyyhi jalkasi/kopistele lumet ulko-ovella ennen pukuhuoneeseen menoa.
 4. Saunojen siisteydestä vastaamme me kaikki yhdessä - vie pois kaikki minkä toit mukanasi, huuhtele pesuhuoneen lattia jos siinä on likaisia jalanjälkiä, jne. Älä säilytä tavaroitasi (ml. uimapuku) pukuhuoneessa. Seura ei vastaa kadonneista tavaroista.
 5. Miesten ja naisten puku- ja pesuhuoneet ovat vajasaarella erilliset, löylyhuone on yhteinen - sauna on yhteissauna. Uima-asun käyttö on sallittua, mutta ei pakollista. Vajasaarella uimaan mennessä on käytettävä uima-asua.
 6. Retkisaarilla kaikki käyttävät samoja tiloja. Saunat ovat ns. yhteissaunoja, saunavuoroja ei ole. Uima-asun käyttö on sallittua, mutta ei pakollista. Ensimmäisenä saunaan haluava lämmittää saunan. Saarissa on erilliset ohjeet lämmittämisestä.
 7. Vajasaarella on juokseva vesi, retkisaarissa käytetään sadevettä. Meriveden tuominen löylyhuoneeseen on kielletty.
 8. Peseydy ennen saunaan menoa. Käytä lämmintä vettä säästeliäästi.
 9. Löylyä heitetään muut huomioiden. Tarvittaessa kysy saako heittää. Jos tuntuu että löylyä on liikaa, sano se muille saunojille. Enemmän voi heittää vaikka sillä välin, kun vähemmästä pitävä käy uimassa.
 10. Löylynheittoon käytetään vain makeaa vettä. Kiukaalle ei saa heittää muita nesteitä.
 11. Avovesikaudella - Jätä tilaa saunojille pukuhuoneeseen viemällä varusteet kylmän pukuhuoneen kaappeihin kun lähdet melomaan.
 12. Talvella - Jos lumi vaikeuttaa pukuhuoneeseen/avantoon pääsyä, tartu lapioon. Niitä on talviaikaan saatavilla pukuhuoneiden edessä seinustalla.