Melontaergometri ja voimaharjoittelutilan käyttö

Merimelojien jäsenillä on mahdollisuus kehittää ja ylläpitää kuntoaan vajasaarella myös talvikaudella. Harjoitteluun on käytettävissä melontaergometri ja pieni, mutta melojan tarpeisiin kattava valikoima voimaharjoitusvälineitä.

 

Vuorojen varaaminen ja käytön seuranta

Vuorojen varaaminen tapahtuu Google-kalenterissa, johon saat käyttöoikeudet ja tarvittaessa ohjeet lähettämällä sähköpostia osoitteella vpj (at) merimelojat.fi. Viestissä on oltava ainakin nimesi ja Google-palveluiden käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoite).  (tarkempia ohjeita kalenterin käytöstä)

Kalenteriin merkitään varauksen kohdalle oma nimi, sekä se, onko varaus punttisalille vai ergolle. Ergo sijaitsee Merimelojien majan tiloissa ja sen käyttö on mahdollista yhtä aikaa toisen henkilön voimaharjoittelun kanssa.  Majan avainkortin löydät voimaharjoittelutilasta.

Ergoharjoituksen aikana:
-sulje käytävän ja salin väliovi jos salissa on tanssijoita tms.
-huomioi salin muut käyttäjät liikkuessasi
-voit nostaa ergon salin puolelle päiväsaikaan tai jos salissa ei ole muita

Harjoituksen päätyttyä:
-nosta ergo käytävään seinän viereen
-siisti jälkesi, kuivaa mahdolliset hiet lattialta, roskat ulos roskikseen ym.
-palauta avainkortti paikoilleen

Huom! Pe ja la klo 17 eteenpäin, mikäli majan salissa on juhlatilaisuus, ergoa ei saa käyttää!

Yhdellä jäsenellä saa kerrallaan olla voimassa varauksia korkeintaan 2-3 tunnin edestä. Sillä miten, mille ajalle ja kuinka monelle harjoituskerralle tämä 2-3 tuntia jakautuu ei ole merkitystä. Uuden varauksen voi tehdä sitten kun on käyttänyt edellisen. Jos kukaan ei ole tehnyt varausta on tila ensimmäisenä paikalle tulevan käytössä.

 

Erityisiä ohjeita voimaharjoitteluun

Harjoituksen aluksi ja sen aikana:

  • Älä koskaan harjoittele yksin raskailla painoilla ja muutenkin mieluummin ryhmässä.
  • Varmista, että osaat käyttää välineitä ja tiedät mitä teet. Noudata aina välineiden omia käyttöohjeita. Tarkista ennen käyttöä, että välineet ovat kunnossa.
  • Joidenkin liikkeiden tekeminen edellyttää ergometrin nostamista seinän viereen. Varo vahingoittamasta ja kolhimasta ergoa tehdessäsi voimaharjoittelua ja siirrä se aina tarvittaessa syrjään.
  • Vältä painojen pudottamista lattialle. Käytä vain kumipäällysteisiä painoja liikkeissä, joissa ne edes lasketaan lattialle (esim. makuusoutu).

Harjoituksen lopuksi:

  • Älä jätä painoja telineisiin ja tankoihin. Laita välineet ja painot omille säilytyspaikoilleen harjoituksen jälkeen.