Tietoa jäsenille

Merimelojat tarjoaa seuran jäsenille

  • Tukikohdan Töölössä: saunan, yhteiskajakkeja tai paikan omalle kajakille.
  • Kaksi retkisaarta saunoineen. 
  • Talviharjoittelua kuntosalilla ja uimahallissa, avantouintia, samanhenkisiä ystäviä, talkootoimintaa.


Saari vajakäytössä

Merimelojien melontatukikohta sijaitsee Töölössä Eteläisellä Humalluodolla, aivan soutustadionin vieressä. Vajasaaren edustalla avautuvat monipuoliset ja suojaiset melontavedet, jotka tarjoavat lukuisia eri reittivaihtoehtoja. Saarella on jäsenten käytössä kaksi kajakkivajaa, huoltorakennus pukuhuoneineen, suihkuineen ja saunoineen sekä päärakennus. Vain jäsenillä on oikeus käyttää seuran kalustoa ja saunaa.

Saunan lämpiämisajat löytyvät toiminta-osiosta.

Katto kajakillesi?

Merimelojien vajasaarella on noin 250 säilytyspaikkaa jäsenten omille kajakeille. Vapautuvat paikat jaetaan jonotuslistan perusteella, ja paikat jakaa ainoastaan seuran toimistonhoitaja. Omin luvin ei kajakkia saa vajaan tuoda, joten jos tarvitset kajakkipaikan, ota aina ensin yhteyttä toimistonhoitajaan.

Melomaan ilman omaa kajakkia?

Eikö ole omaa kajakkia? Ei hätää. Merimelojilla on yli 100 jäsenten käyttöön tarkoitettua kajakkia, joilla voit käyttöoikeusmaksua vastaan meloa niin usein kuin lystää. Käyttöoikeusmaksuun sisältyvät tietysti mela, kelluntaliivit ja aukkopeite. Viikonloppua pidempiä jäsenten omia retkiä varten on seuralla muutamia vuokrattavia kajakkeja, joita voi kysellä toimistosta. Kajakit ja muut melontavarusteet ovat ainoastaan Merimelojat ry:n jäsenten käytettävissä, eli ns. "kaverimelotus" seuran varusteilla ei ole sallittua.

Retkiä saareen tai saareen

Merimelojilla on käytössään kaksi vuokrattua retkitukikohtaa, Mäntysaari Lauttasaaren länsipuolella ja Skorvö Porkkalanniemellä Hirsalan länsipuolella. Mäntysaaressa on rantasauna ja pikkumökki, yöpyminen teltoissa. Matkaa vajalta vain 6 km. Huomaa, että seura on vuokrannut vain osan Mäntysaaresta eli sen keskeltä kulkevan kaistaleen. Älä siis leiriydy toisten tonteille.

Skorvö tarjoaa melojalle saunan löylyt, kaminalämmitteisen tuvan, iltanuotion tunnelmaa sekä Porkkalan saariston upeimmat näköalat korkealta vuorelta. Yöpyminen tapahtuu teltoissa. Matkaa vajalta suojaisaa sisäreittiä meloen alle 30 km, Väransbyn ulkoilualueen rannasta mantereelta vain pari kilometriä.

Toimintaa talvella

Merimeloja ei lepää syksyn tultuakaan. Talvikaudella on kerran viikossa allasharjoitukset, joissa käydään läpi melontatekniikkaa sekä mm. pelastautumista. Talviuinti vajasaarella kerää myös innokkaita osallistujia. Muutakin toimintaa on: kuntosalilla treenaamista, melontaan liittyviä luentoja, tietenkin seuran puurojuhlat, laskiainen, ja muuta mukavaa.