Merimelojat hallitsi maratonmelonnan SM-kilpailuita

1.9.2014

Miesten yksikön lähtö
Miesten yksikön lähtö
Kärkimiehet Eero Luoma ja Alex Barta kantopaikalla
Kärkimiehet Eero Luoma ja Alex Barta kantopaikalla
Miesten kilpailu ratkeaa, Eero Luoma karkaa viimeisellä kantopaikalla
Miesten kilpailu ratkeaa, Eero Luoma karkaa viimeisellä kantopaikalla
Naisten SM-pronssimitalisti Maija Saalasti
Naisten SM-pronssimitalisti Maija Saalasti
Unto Elo, miesten Suomen mestari vuosilta 1985 ja 1988, maalissa 65-vuotiaiden voittajana
Unto Elo, miesten Suomen mestari vuosilta 1985 ja 1988, maalissa 65-vuotiaiden voittajana

Lahdessa 30.-30.8.2014 järjestetyissä maratonmelonnan SM-kilpailuissa Merimelojat säilytti asemansa kirkkaasti parhaana seurana. Seuran nuoret urheilijat Eero Luoma ja Alex Barta murtautuivat lopullisesti miesten yleisen sarjan kansalliseen kärkeen.

Vaikka Merimelojat on ollut jatkuvasti Suomen kärkiseuroja maratonmelonnassa, ovat yleisen sarjan yksikköjen Suomen mestaruudet kiertäneet pitkään seuran urheilijoita. Tänä vuonna asiaan saatiin muutos miesten lauantain yksikkökilpailun muodostuessa suorastaan Merimelojien näytökseksi. Seuran nuoren polven melojat, 18-vuotias Eero Luoma ja syksyllä 21 vuotta täyttävä Alex Barta onnistuivat pudottamaan kokeneemmat Riku Ruokosen ja Heikki Ritvoksen vauhdistaan ja ratkaisivat mestaruuden keskenään. Ruokonen kolmannella ja Ritvos neljännellä sijalla varmistivat Merimelojille peräti neloisvoiton. Tiukka kamppailu mestaruudesta ratkesi kuin Luoma pystyi viimeisellä kantopaikalla, noin kilometri ennen maalia, tekemään ratkaisevan eron.

Myös naisten yksikössä Merimelojat pääsi pitkästä aikaa mitalin makuun 18-vuotiaan Maija Saalastin voittaessa SM-pronssia ja samalla ensimmäinen henkilökohtaisen SM-mitalinsa yleisessä sarjassa.

Sunnuntaina melotussa miesten kaksikkokilpailussa jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin Bartan ja Luoman miehittäessä toisen, Ritvoksen ja Ruokosen toisen Merimelojien kaksikoista. Tällä kertaa Ritvos ja Ruokonen pystyivät tarjoamaan astetta kovemman haasteen, mutta Barta-Luoma  parin vahva nosto viimeisellä viidellä kilometrillä jätti kokeneemman parin aseettomaksi.

Edellisenä Merimelojat ry:n urheilijana miesten yksikön vuonna 1988 voittanut Unto Elo oli nytkin mukana ja meloi voittoon yli 65-vuotiaiden sarjassa. Veteraanisarjoissa mestaruuden voittivat myös Riku Ruokonen yli 35-vuotiaissa ja Jyri Juslen yli 45-vuotiaissa. Omissa ikäluokissaan mitaleille ylsivät myös Rauli Rautavuori, Ilmo Karila, Hannu Taipale ja Jyri Aulio.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen nuorisomestaruuslähdössä Eveliina Luoma meloi ylivoimaiseen mestaruuteen. Hilppa Luoma sijoittui kolmanneksi.

Maratonmelonnan SM-kilpailut jatkuvat tämän vuoden osalta vielä Merimelojat ry:n kotivesillään sunnuntaina 14.9. järjestämällä sekaparikaksikoiden SM-lähdöllä.

Lahden SM-kilpailuiden tulokset:
www.vesisamoilijat.fi/home/kilpailuinfo/Melonnan%20SM-maratonkisat%202014%20-%20Tulokset%20La-Su%20-%20Lahden%20Vellamostadion%2030-31.8.2014.pdf?attredirects=0&d=1