Torstaiset virkistysmelonnat alkavat

19.5.2014

Virkistysmelojat Ådholms Långgrundissa 8.8.2013.
Virkistysmelojat Ådholms Långgrundissa 8.8.2013.

Viralliset virkistysmelonnat alkavat torstaina 22.5. Virkistysmelonta järjestetään myös helatorstaina 29.5. Lähtö vajan edustalta on tasan klo 18.

Viralliset virkistysmelonnat alkavat torstaina 22.5. Virkistysmelonta järjestetään myös helatorstaina 29.5. Lähtö vajan edustalta on tasan klo 18. Tällöin kaikki ovat siis jo vesillä valmiina lähtöön. Tämä tarkoittaa, että vajalle olisi suositeltavaa tulla 30 min ennen lähtöä, ensikertalaisten jo sitäkin aikaisemmin.  Alaikäisillä tulee olla vanhempien kirjallinen suostumus osallistuakseen virkistysmelontaan. Kohde päätetään maissa ennen lähtöä riippuen sääolosuhteista. Tarkista ennen lähtöä varusteesi (ota mukaan juotavaa sekä varavaatteet ja puhelin vesitiiviisti pakattuina) tarkista säätöevän toimivuus ja käyttö jne. Jos retkellä tarvitaan rahaa, siitä mainitaan maissa.  Vetäjät esittäytyvät vesillä ennen lähtöä kun kaikki ovat koolla, jotta osallistujat tunnistavat heidät. Jo maissa voi pyytää vetäjien ja vanhempien melojien apua esimerkiksi kajakin valinnassa.

Retket ovat pituudeltaan noin 10-15 km ja kestävät noin 2-3 h, jotta halukkaat ehtivät vielä saunaan. Retkillä poiketaan yleensä maissa eli jollakin läheisellä saarella tai luodolla. Retkien kohteita voivat olla esimerkiksi Mäntysaari, Pihlajasaari, Käärmeluodot ja Tammakari.  Myöhemmin, mutta eri päivinä, voidaan järjestää pitempiäkin retkiä esimerkiksi Suomenlinnaan ja pimeämelontaa syksymmällä. Retken  aikana ei kärkimelojaa saa ohittaa. Jos joku poistuu ryhmästä, on siitä ehdottomasti ilmoitettava vetäjille, jotta vältytään turhilta hälytyksiltä.

 

Jyrki Härkki

virkistys(at)merimelojat.fi