Merimelojille menestystä kanoottipujottelun SM-kisoissa ja kosken kuninkaassa

18.8.2010

Taivalkoskella kisattiin viime viikonloppuna kanoottipujottelun SM-mitaleista, sekä Kosken Kuninkaan tittelistä. Merimelojat nappasivat Taivalkoskelta neljä SM-mitalia ja hätyyttelivät kärkisijoja kosken kuninkaassa ja muutenkin.

Lauantaina 14.8. melotussa kanoottipujottelun SM-kilpailussa Merimelojien Hanna Sivén nappasi hopeaa ja Eija Vartiainen pronssia naisten sarjassa. Miehet 35 sarjassa Jan Juslén toi samoin hopeaa Helsinkiin ja Tomi Kallio-Könnö pronssia. Naisten sarjan voitto meni Oululaiselle Johanna Maggalle ja Miehet 35 sarjassa Tampereen Mika Kumpulaiselle.

Miesten sarjassa mitali oli myös erittäin lähellä Aarne Miettisen ollessa yleisen sarjan kolmantena ensimmäisen laskun jälkeen ja paremmalla toisen laskun tuloksellaan myös toisen laskun jälkeen. Valitettavasti lähemmässä tarkastelussa ilmeni erään porttituomarin tulkintavirhe ja Muonion Melojien Kalle Variksen yksi kosketus poistettiin. Miettisen reilun sekunnin etumatka muuttui 0.8 sekunnin tappioksi ja Pronssi menikin Muonioon.

Miesten K1 sarjassa Kullan nappasi Oululaisen K&Cn Sylvain Eckhardt ja hopea meni isäntäseuran, Taivalkosken Melojien, Petri Voutilaiselle. Matti Pettersson oli miesten sarjassa sijalla 11. Joukkuekilpailussa Merimelojien joukkueet olivat sjioilla 4. ja 5.

Viikonloppuna kisailtiin myös perinteisessä Kosken Kuningas-kisassa. Kosken kuninkaassa osallistujat melovat lyhennetyn pujotteluradan, kilpailevat freestyle-melonnassa ja mittelöivät boatercrossissa. Kaikki lajit tulee meloa samalla kajakilla, jonka minimileveys on 60 cm ja maksimipituus 220 cm. Osallistujat saavat pisteitä lajeista sijoituksen mukaan (1. sija = 15p, 2. =12p, 3.=10p ...) ja eniten pisteitä kerännyt voittaa ja mahdollisessa tasapistetilanteessa korkein yksittäinen sijoitus ratkaisee.

Aarne Miettinen oli kosken kuninkaan ainoa osallistuja Merimelojista ja koskenkuningas-pujottelun kolmas sija vaikutti vielä hyvältä, mutta freestylen 8. sija pudotti sijoitusta niin paljon, että boater crossin hopeakaan ei riittänyt menetykseen.  Mitalisija jäi kosken kuninkaassa miettisellä kahden pisteen päähän. Voiton vei K&C:n Sylvain Eckhardt, 2. oli Kyröjoen Koskihäjyjen Tuomas Kaukola ja 3. Kanoottisissien Tuomas Kuronen. Tuomakset olivat itseasiassa tasapisteissä, mutta Kaukolan voitto freestyle-kisassa nosti hänet korkeammalle pallille.

Kaikki viikonlopun tulokset löytyvät Taivalkosken koskikeskuksen internet-sivuilta.