Hesaripoolon voitto Nummelaan

14.3.2010

Nummelalainen Hiidenveden Purjehtijat oli voittamaton Urheilutalolla pelatussa kanoottipooloturnauksessa 13.3.

Urheilutalolla, Helsinginkatu 25:ssä, pelattiin eilen lauantaina 3-cup sääntöjen mukainen kanoottipooloturnaus. Joukkueita ja pelaajia oli eri seuroilla tulossa tungokseksi asti, mutta allas-ajan niukkuuden vuoksi joukkuemäärä rajoitettiin neljään ja korkeintaan yhteen per seura. Pelaamassa olivat edellisen 3-cup turnauksen voittajajoukkue lahdesta (VeSa), Melan Vääntäjät (MeVä) Lohjalta, Hiidenveden Purjehtijat (HiiPu) Nummelasta ja Isäntäjoukkue Merimelojat (M).

3-cup säännöissä joukkueiden koko on rajattu maksimissaan viiteen pelaajaan ja kenttäpelaajien määrä on rajattu kolmeen. Pelaajamäärää on rajoitettu käytettävien altaiden pienuuden vuoksi ja samasta syystä maaleja ei hyväksytä yli puolesta kentästä heitettynä. Kolmella kenttäpelaajalla jäähy vaikuttaa huomattavasti enemmän, kuin täydellä kentällä ja tästä syystä jäähy kestää kaksi minuuttia tai korkeintaan seuraavaan maaliin asti.

Turnauksessa pelattiin ns. yksinkertainen sarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan ja pisteiden perusteella ratkaistaan paremmuus. Pisteet jaetaan kanoottipoolon nykyisillä säännöillä siten, että voitosta saa 3 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviäjä tai luovuttaja jää nollille. Tässä turnauksessa ei luovutuksia kyulläkään nähty, kuten ei yleensäkään Suomessa.

Lopullinen järjestys turnauksessa oli seuraava:
1. HiiPu, 9p
2. MeVä, 6p
3. VeSa, 3p

4. M, 0p

Merimelojat onnittelee voittajia, kiittää kaikkia osallistuneita joukkeita ja toimitsijoita ja valmistautuu tulevaan. Pelaajilla on viikko aikaa nuolla haavoja ja kasata peli kuntoon la 20.3. Nummelassa pelattavaa 3-cup finaalia varten. Nummelan finaalikin on tosin vain esimakua, sillä kevään suurin koitos, Mansepoolo, on edessä Tampereella pitkänäperjantaina, 2.4.