Tervetuloa virkistysmelontaan!

Virkistysretki Porvooseen 27.5.2006 (Kuva Risto Jaatinen)

VIRKISTYSJAOSTON RETKET

Virkistysjaoksen torstairetket starttaavat vajalta kesäkaudella joka torstai klo 18.00, eli silloin ollaan kajakissa vesillä lähtövalmiina. Retket kestävät noin 3 tuntia. Osa torstaimelontojen viehätystä on se, että kohde päätetään vasta sitten, kun kaikki osallistujat ovat paikalla, jolloin otetaan huomioon sään lisäksi osallistujien kokemuspohja ja toiveet.

Torstaimelontojen lisäksi virkistysjaos järjestää mm. kukonlaulumelontoja (startti jonakin kesäaamuna klo 5.00), päivän mittaisia retkiä lähisaariin ja erinäisiä virkistäviä tempauksia, kuten puurojuhlat ja laskiaisrieha. Näistä tiedotetaan Merimelojien nettisivuilla ja epävirallisessa Facebook-ryhmässä. Virkistysmelontareissujen tavoite on korkealla: mahdollisimman paljon hauskaa per melottu kilometri. Pullaa ja lettuja unohtamatta. Tervetuloa mukaan!

Uudelle jäsenelle virkistysjaoksen torstaimelonnat tarjoavat yhden väylän saada tuntumaa omaan melontaan, seuran toimintaan ja melontakulttuuriin. Jokaviikkoiset torstaimelonnat helpottavat lajiin tutustumista melontakoulun jälkeen, tuovat säännöllisen rytmin melontaan ja uusia melontakavereita. Ryhmän melontavauhti sovitetaan aina hitaamman mukaan, joten ei ole pelkoa, että jäisi muiden tahdista. Aloittaminen ryhmässä, jossa on päävetäjä ja apuohjaajia, on turvallisempi tulokulma melonnan pariin kuin vasta-alkajien omatoimimatkat merellä. Kajakille sopivat maihinnousupaikat ja erilaiset sääolot tulevat tutuiksi. Jokaviikkoisen torstaistartin myötä ei tule houkutusta ajoittaa vesille lähtöjä vain aurinkoisiin tuulettomiin sunnuntaipäiviin – jolloin kausi typistyisi melko lyhyeksi.

Muutaman kauden meloneelle virkistysmelonnassa voi hahmottaa, mitä on jo oppinut, ja mitä kaikkea opittavaa melonnan saralla vielä riittää. Tällöin on jo kertynyt valmiuksia auttaa ja opastaa tulokasmelojia ja huomata hienovaraisempia kehittämistarpeita omassa melontatekniikassa. Tässä vaiheessa nälkä kasvaa syödessä eli mieli halajaa jo kaukaisemmille virkistyskohteille ja muidenkin melontamuotojen pariin.  Melontavarusteissa huomaa jatkuvasti täydennettävää. Kokeneempien melojien vinkeillä voi säästyä virhehankinnoilta melontatarvikkeiden valtameressä. Ja juuri niiden kokeneiden kollegoiden seurassa voi välillä ylittää omat mukavuusrajansa ja siten kehittyä melojana.

Kokeneelle konkarille virkistysmelonnan viehätys tulee – melonnan lisäksi – ­ samanhenkisestä melontaseurasta, toisten melontatarinoista, melontahankintojen vertailusta, uusien virkistyskohteiden löytämisestä ja kokemusten jakamisesta. Palkitsevaa on opettaa muita ja nähdä aloittelijoista kehittyvän taitavia aktiivimelojia.

Kaikille melojille virkistysmelonta on helppo tapa irrottautua arjesta, jättää mantereen kiireet taakseen ja vain nauttia merestä. Työasiat unohtuvat keskittyessä melontaan. Meriympäristön kauneus ja rauha palauttaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Palatessa on helppo hymyillä.

Lisätietoja jaoston toiminnasta vetäjältä: virkistys(at)merimelojat.fi