Retkisaaret

Mäntysaari ja Skorvö

Merimelojilla on käytössään kaksi vuokrattua retkitukikohtaa, Mäntysaari Lauttasaaren lounaispuolella ja Skorvö Porkkalanniemellä Hirsalan länsipuolella. Saarten toiminnasta vastaavat saarten isännät.

Saaret ovat Merimelojien omien jäsenien käyttöön. Saaret ovat sekä kesä- että talvikäytössä. Talvikäyttö edellyttää saarten käyttäjiltä erityistä varovaisuutta, koska isännät eivät valvo käyttöä.

Mäntysaaressa on rantasauna, nuotiopaikka ja pikkumökki, yöpyminen teltoissa. Matkaa vajalta vain 6 km. Mökin sijainti on n. 60°08,96, 24°50,50 (WGS84). Huomaa, että Merimelojat on vuokrannut vain osan Mäntysaaresta eli sen keskeltä kulkevan viipaleen. Ainoastaan itärannan sauna, saaren keskiosassa oleva tupa, jonka seinässä on seuran tunnus, kuivakäymälä ja länsirannassa oleva vanha venevaja ovat seuran alueen rakennuksia - muihin ei ole asiaa. Älä myöskään leiriydy seuran alueen ulkopuolelle.

Skorvö tarjoaa tunnelmaa ja Porkkalan saariston upeimmat näköalat korkealta vuorelta. Matkaa vajalta suojaisaa sisäreittiä meloen alle 30 km.

Saarilla vierailevien ei-jäsenten on suoritettava vierailumaksu, joka on 3 euroa/vuorokausi/henkilö. Saarilta löytyvät tarkemmat maksuohjeet, tai niitä voi kysyä sähköpostitse toimistolta.

Skorvö, Porkkalan helmi
Matkaajaa vie Mäntikseen ... talvellakin