Retkisäännöt

Retkiä koskevat yleiset säännöt

1. Retkenvetäjät ottavat vastaan ilmoittautumisia sähköpostitse myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tätä ennen saunan lauteilla tai muuten salakähmäisesti tehdyt ilmoittautumiset eivät sido retkenvetäjää. Ilmoittautumisen yhteydessä on vetäjälle annettava osallistujan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä muut mahdolliset vetäjän kaipaamat tiedot.

2. Tarkempia tietoja retkistä saa vetäjiltä. Heillä on oikeus tehdä muutoksia retkisuunnitelmaan. Muutenkin retkijaosto/Merimelojat ry pidättää oikeuden muuttaa retkiohjelmaa milloin tahansa ja jopa peruuttaa retken esim. jos osallistujia ei ilmaannu tarpeeksi.

3. Maksullisten retkien retkimaksu perustuu vetäjän laatimaan kustannusarvioon. Retkimaksu maksetaan aina Merimelojat ry:n pankkitilille FI37 2400 1800 0354 87 viimeistään retkenvetäjän ilmoittamana eräpäivänä. Maksussa käytetään viitenumeroa. Osa retkistä on maksuttomia. Retken osallistujan on oltava Merimelojat ry:n kuluvan vuoden jäsenmaksun maksanut jäsen.

4. Jos osallistuja peruu lähtönsä vetäjän antaman eräpäivän jälkeen, pidätetään häneltä seuralle peruutusmaksuna puolet retkimaksusta (paitsi lääkärintodistuksen esittämällä). Jos osallistuja ei suorita retkimaksuaan viimeistään eräpäivänä, vetäjä voi hänet pudottaa pois osallistujaluettelosta.

Huomaa, ettei Merimelojat ry millään tavoin vastaa peruutuksen osallistujalle aiheuttamista kuluista (esim. laivaliput, majoitukset). Mahdollisia korvauksia on pyydettävä ao. yhtiöiltä näiden omien peruutussääntöjen mukaan. Tämä koskee sekä osallistujan omaa perumista että retkijaoston peruuttamaa retkeä.

Lyhyesti: Merimelojat ry EI KORVAA mitään peruuttamisten aiheuttamia kuluja osallistujille, on peruutuksen syy mikä tahansa.

Koska vuoden mittaan tapahtuu aina osallistujien perumisia, hyvinkin suositulle retkelle saattaa päästä mukaan, vaikka keväällä ei siltä näyttäisikään. Ilmoittautuminen varasijalle tuottaa usein tulosta.

5. Käyttöoikeuskajakki varataan jäsenpäivystyksestä. Varattu kajakki on merkittävä huolellisesti viimeistään lähtöpäivän aamuna, mieluimmin jo edellisenä iltana.

Ota tarkkaan huomioon kajakin sopivuus sinulle eli sen koko (tilavuus) ja tuulipinta-ala sekä sen paino retkilastissa. Liian kevyt kajakki ei ehkä ole hallittavissa navakassa sivutuulessa ja ajautuu alatuulen puolelle. Kevyt meloja, hiilikuituinen ja tilava kajakki ja vähäinen retkilasti ei ole hyvä joka sään yhdistelmä.

Muista aina ennen retkeä huolellisesti tarkastaa kajakin ja muiden varusteiden kunto! Kohtele seuran varusteita vähintään yhtä hyvin kuin omiasi!

Tee itsellesi varustelista ja tarkasta varusteesi sen mukaan, ettei mitään unohdu kotiin.

Osallistuja saattaa saada vetäjältä ryhmän varusteita kajakkiinsa retken ajaksi (ea-laukku, vara-aukkopeite, varamela jne.). Näitä lainavarusteita on käsiteltävä erityisen huolellisesti.

6. Retken valmisteluihin liittyy turvallisuussyistä yleensä pelastusharjoitus vajavesillä ennen retkeä vetäjän johdolla. Se on pakollinen, jos vetäjä niin päättää.

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

4 = erittäin vaativa. Erittäin suuret selkävedet, pitkiä välimatkoja ilman rantautumismahdollisuutta. Päivämatkat jopa yli 50 km.