Kesäretket 2017

Tulevan kesän ja syksyn retkikalenteriin on taas saatu monenlaisia melontaseikkailuja. Jälleen on luvassa retkiä niin aloittelijoille kuin myös kokeneille retkeilijöille, on retkiä järvillä ja merillä niin kotimaassa kuin Norjassakin. Varmasti siis löytyy jokaiselle jotakin! Rohkeasti mukaan!

Vaatimustasot ja niiden lyhyet kuvaukset:

1 = helppo. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Suunniteltu päivämatka on noin 25 km.

2 = keskitaso. Normaali retkivauhti, osittain suojaisat reitit. Vaatii jonkin verran retkikokemusta. Päivämatkat noin 30 km.

3 = vaativa. Isoja selkävesiä. Kokeneemmille melojille. Päivämatkan pituus voi olla yli 40 km.

Retki-ilmoittautumiset alkavat sähköpostilla 30.3. klo 18!

Skorvanin retki 2.‒4.6.

Vetäjänä Eevukka Seppäläinen.

Skorvanin retki on melottu onnistuneesti. Perjantaina kauhottiin navakassa lounaistuulessa sisäreittiä, pysähdykset Isossa Vasikkasaaressa ja Pentalassa. Lauantaina osa meloi pienen kierroksen Skorvön lähistöllä. Paluu sunnuntaina leppeässä tuulessa mukailtua keskireittiä takaisin, tauot Kaparenilla ja Torra Lövössä. Yhteensä 55 (lisälenkillä 65) km ja 9 melojaa vetäjät mukaan lukien.

Suomi Meloo 2017 11. –16.6.

Kuusamo-Ii, lisää tietoa Suomi-meloo tapahtuman nettisivuilta.

Saaristomeren retki 15.–18.6.

Vetäjänä Mara. Kohteena Stora Hästö.

Vaatimuksena vähintään 100 melontakilometriä tänä vuonna ennen retkeä ja pakollinen pelastusharjoitus vetäjän johdolla.  Lisäksi vaaditaan yksi Skorvanin retki.

Ilmoittautumisen yhteydessä mainittava:

- nimi, sähköposti ja puhelinnumero

- onko käytettävissä autoa ja jos on, onko siinä vetokoukku ja montako kyytiläistä ja kajakkia on valmis

Retken vaatimustaso on 2(-3).

Ilmoittautuminen osoitteeseen halti_1999@yahoo.com.

RETKI ON TÄYNNÄ, MUTTA VARAPAIKOILLE VOI ILMOITTAUTUA.

Vaasan saaristo 2. –7.7.

Vetäjänä Reino Kaario ja Ralf Sund

Melontaretki kauniissa Merenkurkun saaristossa, joka on kuulunut UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuodesta 2006 alkaen. Retken pituus yhteensä  140-170 kilometriä. Retkikulut n. 50 € per osallistuja.

Vaatimustaso 3, vaatimuksena vähintään 200 km melontaa ja Skorvön retki tai vastaava

Ilmottautumiset: reino.kaario@kolumbus.fi

Norja, Vesterålen 17.–30.7.2017

Vetäjinä Katri Malmström ja Rauli Rautavuori.

Retken kohteena on Vesterålenin saariryhmä Norjassa hieman napapiiriä pohjoisempana. Retkeen sisältyy 10 melontapäivää. Päivittäin melotaannoin 30–40 km, mutta yksittäiset päivät voivat olla pidempiä tailyhyempiä. Lisäksi tutustutaan melonnan lomassa alueen vaelluspolkuihin ja nähtävyyksiin.

Retkelle osallistuvan on kyettävä melomaan tyhjällä kajakilla Lauttasaaren ympäri 10 m/s etelätuulella. Lisäksi on kyettävä melomaan Skorvön saarelle 10 m/s vastatuulessa jotakin reittiä. Osallistujille järjestetään pakollinen pelastautumisharjoitus.

Retkelle lähdetään seuran bussilla johon mahtuu kahdeksan henkilöä. Melonnan lähtöpaikkaan on kahden päivän ajomatka, yövymme puolimatkassa. Retken kustannusarvio on 180 € per henkilö (sis. bussin polttoaineet, sekä yöpymiset matkalla Vesterålenille ja takaisin).

Retken tarkempi esittely pdf-tiedostona

Ilmoittautuminen:

pj@merimelojat.fi

Inkoon aloittelijaretki 21. ‒23.7. RETKI ON TÄYNÄ!

Vetäjinä Eevukka Seppäläinen ja Hanna Juurmaa.

Helppo melontaretki aloittelijoille, suojaisat vedet ja rauhallinen retkivauhti ja loistavaa seuraa kauniissa suojaisassa saaristossa. Inkoon satamasta melomme kivalle pienelle luodolle Lilla Lövön vieressä, jonne leiriydymme.  Lauantaina melomme kevyen retken ja tutustumme lähisaariin, sunnuntaina palaamme takaisin Inkoon satamaan. Melontakilometrejä retkellä kertynee reilu 30. Arvioitu retkimaksu 10 euroa.

Pakollinen pelastautumisharjoitus. Vaatimuksena kauden aikana noin 50 km sekä kyky meloa ilman maataukoa 10 km rauhallista vauhtia. Hyvää harjoitusta saa osallistumalla titu- ja virkistysmelontoihin.

Käymme tarvittaessa yhdessä ennen retkeä läpi retkivarusteita, kajakin pakkausta yms. Lähtö vajalta perjantaina aamulla ja paluu sunnuntaina alkuillasta.

Ilmoittautuessa kerro nimesi ja puhelinnumerosi, onko sinulla tarvittaessa auto käytössäsi sekä lyhyesti melontakokemuksestasi. Retkelle otetaan enintään 10 henkilöä.

Ilmoittautumininen: retki@merimelojat.fi

Vaatimustaso 1

Hanko Sea Kayak Gathering -koulutustapahtuma 18.20.8.

Jos kuljetusten vastuuhenkilö löytyy, toteutetaan yhteisreissuna ja seuran retkeläiset saavat seuran kalustoa lainaan. Jokainen hoitaa ilmoittautumiset HSKG-tapahtumaan itse (ilmoittautumiset alkanevat toukokuussa). Seuran organisoimalla kyydillä Hankoon halajavat voivat ilmoittautua mukaan retki@merimelojat.fi.  Ilmoita:

1. voitko ajaa seuran bussia ja
  2. voitko toimia kuljetusten vastuuhenkilönä
  3. ja koska seuran bussissa on rajallinen määrä paikkoja, ilmoita myös onko sinulla auto ja mahdollisesti myös kattotelineet käytössäsi.

Kyytimaksu arviolta 20 e. Lisää informaatiota keväämmällä.

Skorvanin ruskaretki 30.9–1.10.

Perinteinen Skorvanin ruskaretki, vaikka ruskaa emme voi luvatakaan.

Vetäjä auki, jos ei löydy, niin omatoimiretkenä.

Vaatimustaso 1-2

Ruskaretki 4.–8.10.

Vetäjänä Mara.

Retki suuntautuu luultavasti Ruokolahdelle. Vaatimuksena on vähintään 150 melontakilometriä sekä yksi Skorvanin melonta tänä vuonna ennen retkeä.  Retkelle mahtuu enintään 12 melojaa.

Ilmoittautumisen yhteydessä on ehdottomasti mainittava seuraavat seikat:

- nimi, sähköposti ja puhelinnumero

- onko käytettävissä autoa ja jos on, montako kyytiläistä ja kajakkia on valmis ottamaan mukaan.

Retken vaatimustaso on 2.

Ilmoittautuminen osoitteeseen halti_1999@yahoo.com

RETKI ON TÄYNNÄ, MUTTA VARASIJALLE VOI ILMOITTAUTUA.