Merimelojien retkimelontatoiminta

Suuri-Simuna 2014. (Kuvaaja Eevukka)

Merimelojissa retkeilyharrastuksesta huolehtii retkijaos. Se järjestää kauden aikana useita eritasoisia ja -pituisia ohjattuja melontaretkiä jäsenilleen sekä kouluttaa seuran jäseniä retkeilemään turvallisesti. Retkijaoksen kautta Merimelojat lähettää kokeneempia melojia koulutettaviksi uusiksi retkenvetäjiksi. Retkenvetäjän vaatimuksena on melontaohjaajan tai -oppaan tutkinnon suoritus.

Viikonlopun mittaisia koulutusretkiä järjestetään kesän aikana 1-3. Ne suuntautuvat Porkkalanniemelle Skorvanin retkitukikohtaamme, jossa telttaillaan, saunotaan, syödään ja fiilistellään iltanuotiolla.

Uusille melontaretkeilijöille parhaiten sopivat viikonloppuretket ja pidennetyt viikonloput.

Vuosittain helmi-maaliskuussa järjestetään vajalla retki-ilta, jossa kerrotaan tulevan kauden retkistä.

Kesällä järjestetään kaikille jäsenille tarkoitettu pelastusharjoitus vajavesillä.

Syksyn kuvaillassa katsellaan kuvia ja jutellaan tulevista ja menneistä retkistä. Kajakkien korjausta retkimelojat opettelevat huoltamalla talkoovoimin seuran kalustoa.

Muista seurata tapahtumakalenteria, jossa Merimelojat ry:n tilaisuuksista tiedotetaan!

Retkijaostolle on hankittu kaksi Bracsa Typhoon 60 -melaa, joita seuran retkille osallistuvat jäsenet voivat lainata retkeä varten. Meloja on kahta pituutta: 203 cm ja 205 cm, ja niiden pituutta ja lapakulmaa voi säätää portaattomasti.

Niinikään on ostettu seuran retkillä käytettäviksi kaksi kuppi- eli lusikkamelaa, jos haluaa hieman tehoa melontaansa. Epic Small Mid Wing on 205-215 cm pitkä ja Bracsa Kid Mini S 208-213 cm. Molemmat lusikat ovat pienilapaisia.

Melat kuitataan lainaksi retkenvetäjältä ja lainaaja vastaa niistä. Huolimattomasta tai välinpitämättömästä käytöstä johtunut vaurio tai katoaminen johtaa korvausvelvollisuuteen. Omille retkille meloja ei lainata.

Myöskin on ostettu retkien osallistujien lainattavaksi Trangia 25-3 -retkikeitin ja kaasupoltin. Sen voi kuitata retkenvetäjältä samoilla säännöillä kuin melankin. Kaasun joutuu ostamaan itse.

Lisätietoja: retki( )merimelojat.fi