Tietoa melontakouluun ilmoittautuneelle

Tervetuloa Merimelojat ry:n nuorten melontakouluun!

Melontakoulu koostuu kolmesta kokoontumisesta, joiden ajankohdat löydät maksun yhteydessä lähetetystä vahvistusviestistä. Aloitamme kaikkina päivinä klo 10:00 Merimelojien vajasaarella, ole ajoissa paikalla! (Huom: Melontaleirin päivät alkavat klo 9)

Merimelojien vajan osoite on Merikannontie 10, 00260 Helsinki (Eteläinen Humalluoto). Silta saareen lähtee Kahvila Regatan pihasta. Sijaintiohje internetissä: http://merimelojat.sporttisaitti.com/yhteystiedot/sijainti/

Kurssin sisältö

Melontakoulun kesto on kolme päivää, joiden aikana harjoitellaan melonnan perustaitoja. Aloitamme päivittäin klo 10 ja lopetamme klo 13. Kurssilla opetellaan melonnan perustaidot. Kurssipäivinä ollaan sekä vesillä että kuivalla maalla, teoriaosuuksista huolimatta pääpaino on melonnassa ja melontataitojen oppimisessa käytännön harjoituksin. Tarkka ohjelma rakentuu kurssin aikana olosuhteiden ja kurssilaisen edistymisen ja mielenkiinnon mukaan.

Kurssin jälkeen melontaharrastusta voi jatkaa seuran ohjatuissa nuorten harjoituksissa, joihin voi ilmoittautua mukaan seuran jäseneksi liityttyään.

Mitä tarvitset mukaan

• Huoltajan allekirjoittama lupa osallistua melontakouluun.
  • Liikuntavaatteet, jotka saavat kastua (suosituksia: http://merimelojat.sporttisaitti.com/toiminta/nuorisojaosto/kysymyksia_vastauksia/ )
  • Kuivat vaihtovaatteet.
  • Uima-asu, peseytymisvälineet (kurssin jälkeen pääsee aina saunaan ja suihkuun).
  • Varmista mahdollisten aurinko-/silmälasiesi kiinnitys esim. vaatteisiin (ota mukaan ohutta narua tai tarkoitukseen suunniteltu hihna).
  • Melonnan ajaksi vaihtovaatteet voi jättää lukittavaan kaappiin. Ota mukaasi 50 sentin kolikko kaappipanttia varten.
  • Varsinkin lämpimänä päivänä juomapullo voi olla hyvä ottaa mukaan.
  • Älä ota mukaan arvoesineitä tai muuta irtotavaraa.

Kajakit, melat ja kelluntaliivit kuuluvat kurssin hintaan – käytämme Merimelojat ry:n melontakalustoa.

Melontaturvallisuus

Huomioithan, että uimataito on melontakouluun osallistumisen edellytys. Kaikki mahdollisesti melontaa vaikeuttavat tekijät on hyvä saattaa päävetäjän tietoon.

Melonta on vesiurheilulaji. Kun tulet melomaan, on hyvin mahdollista, että joudut veden varaan. Kurssin aikana harjoitellaan myös kaatumisen jälkeistä kajakkiin pelastautumista..

Jos joudut veden varaan, pitää sinun myös itse pystyä aktiivisesti edesauttamaan vedestä poispääsyäsi. Tilanteesta riippuen sinun pitää kyetä silloin joko nostamaan itsesi laiturille tai nousemaan vedestä vetäjien tyhjentämään ja kiinni pitämään kajakkiin tai uimaan kelluntaliiveissä lähimpään rantaan ja nousemaan sieltä kajakkiin. Kaatumispaikalta on lisäksi pystyttävä vielä melomaan takaisin vajalle.

Kysymykset kurssiin tai melontaharrastukseen liittyen

Nuorisovastaava:

Alex Barta