Miten ilmoitan kaluston vaurioista/vaaratekijöistä vajalla

Kajakit ja käyttöoikeuskalusto

Jos havaitset seuran käyttöoikeuskalustossa (kajakit, melat, liivit, aukkopeitteet) vian tai vaurion, merkitse vaurioitunut esine lapulla (esim. kajakkiin kansiköysien alle) ja ilmoita siitä kalustoryhmälle ja vajamestarille. Kuvaile vika mahdollisimman tarkasti.

Jos vaurio sattui sinun käyttäessäsi kalustoa, osallistuthan mahdollisuuksiesi ja osaamisesi rajoissa vaurion korjaamiseen. Pidämme kajakit kunnossa jäsenten yhteistyönä vapaaehtoisvoimin.

Voit korjata käyttöoikeuskaluston vaurioita myös oma-aloitteisesti, jos osaat. Vajamestarilta tai kalustoryhmältä saat ohjeita ja tarvikkeita. Käyttöoikeuskalustoa korjataan myös kevät- ja syystalkoissa.

Tilat, koneet, laitteet

Jos havaitset seuran rakennuksissa tai niiden sisätiloissa (esim. sauna) vikaantuneita/rikkoutuneita kohteita, ilmoitathan asiasta vajamestarille, vahtimestarille tai muille hallituksen jäsenille. Jos arvelet että vika aiheuttaa vakavaa vaaraa tilojen käyttäjille (esim. paloturvallisuusriski), älä aikaile yhteydenoton kanssa. Merkitse vaaraa aiheuttava vika selkeästi.

Pienet vauriot, kuten törröttävät terassinaulta/ruuvit, palaneet polttimot ja muut vastaavat, voit korjata/vaihtaa itse jos osaat. Isommatkin, kun sovit asiasta vajamestarin kanssa. Työkaluja löytyy vajan "autotallista", hallituksen jäsenille ja joillakin muilla toimihenkilöillä on avain.

Auto ja peräkärryt

Ilmoita ajon estävästä viasta bussissa tai peräkärryissä (erityisesti jos se on ilmenyt kesken matkan) heti kun mahdollista vajamestarille tai puheenjohtajalle ja sovi miten vika korjataan. Tämä siksi, että seuran vastuuhenkilöillä on päätöksentekovastuu kustannuksia aiheuttavista korjauksista.

Jos joudut seuran bussia ja/tai peräkärryjä käyttäessä liikenneonnettomuuteen tai tilanteeseen jossa sattuu muita vahinkoja kalustolle tai henkilöille, ilmoita asiasta heti kun mahdollista turvallisuusvastaavalle ja/tai puheenjohtajalle.

Pienet havaitsemasi viat, kuten palaneet sulakkeet tai polttimot, voit korjata itse, jos osaat. Ilmoita sekä korjauksista että korjaamatta jääneistä vioista vajamestarille. Polttimot ym. voi ostaa Neste-huoltoasemilta seuran polttoainekortilla.

Onnettomuus tai vakava vaaratilanne vajalla tai seuran kajakkien/kaluston kanssa

Ilmoitathan tapahtuneesta puheenjohtajalle ja turvallisuusvastaavalle heti kun mahdollista. Puheenjohtajan tavoitat päiväsaikaan puhelimitse. Jos puhelimeen ei vastata, lähetä tekstiviesti ja kerro asian laatu.

Yhteystietoja:

Puheenjohtaja: pj at merimelojat.fi 050 357 0916

Kaluston korjausryhmä: kalustotiimi at merimelojat.fi

Vajamestari: vajamestari at merimelojat.fi

Turvallisuusvastaava: turva at merimelojat.fi