Käyttöoikeuskaluston käyttösäännöt

Merimelojat ry:n omistama melontakalusto eli seuran käyttöoikeuskalusto on jäsenten käytettävissä alla tarkemmin kuvatuilla ehdoilla.

Merimelojien käyttöoikeuskalustoa saavat käyttää vain ne Merimelojien jäsenet, jotka ovat maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksunsa. Oman kajakkipaikan haltijan tulee lisäksi olla maksanut käyttöoikeusmaksu. Muilla kuin Merimelojien jäsenillä ei ole oikeutta käyttää seuran käyttöoikeuskalustoa. Kertakohtaisen poikkeusluvan voi myöntää seuran hallitus tai hallituksen valtuuttama henkilö, käytännössä vajamestari.

Ns. kisällinäytteet eli seuran jäseneksi pyrkivän melontataitotestit ovat pysyvä poikkeus säännöstä. Kisällinäytettä suorittava henkilö voi meloa Merimelojien kajakilla, vaikkei ole vielä seuran jäsen. Kisällinäytteen saavat vastaanottaa vain hallituksen valtuuttamat henkilöt.

Seuran käyttöoikeuskaluston käyttö vajalta meloen tapahtuvilla korkeintaan kahden yöpymisen mittaisilla melonnoilla on sallittu kohteesta riippumatta. Melonta voi siis suuntautua muuallekin kuin seuran retkitukikohtiin. Seuran avokanootin kuljettaminen korkeintaan kahdeksi vuorokaudeksi koskimelontaseura Kohinan Kontti-tukikohdalle rinnastetaan seuran retkisaariin melomiseen ja on siten sallittu. Kaluston kuljettaminen muualla sijaitsevaan kohteeseen autolla tai vastaavalla edellyttää kaluston vuokrausta. Vuokrattavavissa on vajamestarin tähän tarkoitukseen osoittama kalusto.

Jaostojen (koskimelonta- ja kanoottipoolojaosto, ratajaosto ja nuorisojaosto) erikoiskaluston käytöstä on sovittava kunkin jaoston vastuuhenkilön kanssa. Tätä kalustoa voidaan vastuuhenkilöiden kanssa erikseen sovittaessa kuljettaa muualla sijaitseville harjoitus- ja kilpailupaikoille.

Seuran koulutustoimintaa (tai vastaavaa) aktiivisesti järjestävät henkilöt saavat vajamestarin  kanssa erikseen sopimalla lainata käyttöoikeuskalustoa melontatapahtumiin/harjoituksiin.

Käyttäjä on aina vastuussa käytössään olevasta kalustosta ja sen kunnosta.